mototurysta Posted January 16 Share Posted January 16 Mi forum nie działało przez prawie dwa tygodnie . Jeszcze skrzynka pocztowa nie działa 🙄 A co do działalności forum ... ja tam lubię tu zaglądać . Z tą nudą to się zgadzam . Coraz mniej ludzi tu zagląda i wychodzi że jak ktoś coś napisze to tak trochę sam dla siebie. Nowych jak na lekarstwo , starych w sumie też. Nawet jak ktoś coś napisze jako off to i tak reakcja : no nareszcie coś nowego . Moim zdaniem , ale to moje zdanie , brakuje spotkań w realu . Takie spotkania zawsze generują emocje , zawsze jest coś potem do powiedzenia i pozostaje niedosyt ... kolejnych spotkań . Może wtedy było by więcej życia na forum . Nie piszę o jakiś nie wiadomo jakich spędach , a o zwykłym spotkaniu przy kawie lub innym płynie. Nawet niedzielne rajzy umarły ... Czy naprawdę jest tak że nikt już nie ma czasu na kontakty międzyludzkie ? Nawet te pisane ? Tematy się skończyły ? Jeszcze chwila i zaczniemy znów jeździć . Ciekawe czy będzie więcej wpisów czy jeszcze mniej . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raffa Posted January 19 Share Posted January 19 O proszę, a myślałem, że to tylko u mnie coś było nie tak, a widzę, że się myliłem... pocieszające. Tak, wiadomości też mi nie działają, nadal, a akurat potrzebowałem skorzystać Co do umierania forów się zgodzę Ludzie wolą fejsbuczka (ja akurat kompletnie nie rozumiem dlaczego), ale zapominają, że meta na nich żeruje do granic możliwości. No ale to standardowe, że ludzie sprzedają prywatność dla wygody, ale jak rząd kupuje Cellebrite, to wielkie oburzenie... hahaha... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taurus Posted January 19 Share Posted January 19 7 godzin temu, raffa napisał: Ludzie wolą fejsbuczka (ja akurat kompletnie nie rozumiem dlaczego), ale zapominają, że meta na nich żeruje do granic możliwości. No ale to standardowe, że ludzie sprzedają prywatność dla wygody, ale jak rząd kupuje Cellebrite, to wielkie oburzenie... hahaha... Jak to mawial Albert Einstein: Sa dwie rzeczy bez granic.Wszechswiat i ludzka glupota , chociaz z tym wszechswiatem tak do konca nie jestem jeszcze przekonany 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pchela Posted January 20 Share Posted January 20 Pracujemy nad niedziałającymi wiadomościami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pchela Posted January 22 Share Posted January 22 Rozwiązane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted January 23 Share Posted January 23 Wielkie Ci dzięki 🍺 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted January 23 Share Posted January 23 "Troszeczkę żal" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted January 23 Share Posted January 23 Ruch na wszystkich forach maleje. Początkowo wszyscy sobie pomagali. Były pytania - były odpowiedzi. Następnie pytania zaczęły się powtarzać, a stali bywalcy zaczęli się nudzić. Dla rozrywki nierzadko dochodziło do "zjebki" nowego członka forum, gdy zadał "głupie" pytanie - na które "wszyscy" znają już odpowiedź. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marian-victory Posted January 24 Share Posted January 24 Kiedys bylo duzo chetnych do pisania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raffa Posted January 28 Share Posted January 28 @Pchela dzięki, faktycznie, wiadomości działają Wpadły mi za to w oko posty juzera semmmbennu354. Trochę spamuje na forum. Znając życie po usunięciu tego konta powstaną następne. Może jakiś antyspamowy, antybotowy myk przy rejestracji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pchela Posted February 1 Share Posted February 1 Są filtry antyspamowe, jest captcha, blokowanie spamowych IP, jest też dedykowane pytanie przy rejestracji: Ale, jak widać nie da się wyeliminować wszystkiego, zgłaszajcie posty wtedy szybciej są wyłapywane. Działa to tak, że czasem "hindus" to rozwiązuje, ale zaraz będzie to robić AI i lekko nie będzie. Najgorsze, że ostatnio widzę, że są przejmowana stare konta użytkowników (np. przez wyciek danych z innych miejsc i to samo hasło tutaj). 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
powolny Posted February 1 Share Posted February 1 Szacun za ogarnianie tego bajzlu . Rzeczywiście piszą różne bzdury w postach sprzed lat , a ja nie kumam (po co ???) ,ale moja chata pod lasem ,to mogę nie wiedzieć . Dobrze ,że są jeszcze tacy co wiedzą i potrafią ponaprawiać . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raffa Posted February 1 Share Posted February 1 4 godziny temu, Pchela napisał(a): Są filtry antyspamowe, jest captcha, blokowanie spamowych IP, jest też dedykowane pytanie przy rejestracji: Ale, jak widać nie da się wyeliminować wszystkiego, zgłaszajcie posty wtedy szybciej są wyłapywane. Działa to tak, że czasem "hindus" to rozwiązuje, ale zaraz będzie to robić AI i lekko nie będzie. Najgorsze, że ostatnio widzę, że są przejmowana stare konta użytkowników (np. przez wyciek danych z innych miejsc i to samo hasło tutaj). Tego typu pytanie akurat ogarnie korzystając chociażby z najpopularniejszej przeglądarki... Może lepiej weryfikacja głosowa w stylu konieczności przeczytania któregoś z polskich łamańców językowych? Żaden 'rusek', 'hindus' czy 'chińczyk' tego nie ogarnie 'Grzegorz Brzęczyszczykiewicz' wystarczy Gorzej, że realni użytkownicy 'po jednym piwku' też mogliby mieć problem EDIT: @Pchela, może po prostu zablokować konta i wymusić zmianę hasła przy logowaniu? Wiem, trochę kłopotliwe dla juzera, ale przynajmniej nikt nie przejmie takiego konta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted February 12 Share Posted February 12 Za chwilę to się do niczego nie dokopiemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raffa Posted February 13 Share Posted February 13 W dniu 1.02.2023 o 10:58, Pchela napisał(a): zgłaszajcie posty wtedy szybciej są wyłapywane. Mam chwilę, zajrzałem, chciałem zgłosić posty... Ale się zorientowałem, że chyba nie dam rady... @Pchela ratunku!!! boelemondragonybin Użytkownicy Rejestracja Środa o 07:28 Ostatnia wizyta Teraz Postów 1,3 tys. Reputacja 0 Odznaki 1 Veteran Niedziela o 09:45 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pchela Posted February 14 Share Posted February 14 Dzięki, ogarnięte. Od strony admina potem jak już coś takiego namierzymy to idzie sprawnie. Mimo wszystko nie ma jakiś wielkich "ataków" spamu. Ale, obserwuje co się dzieje. Przy tak szybko rosnących umiejętnościach AI, nie będzie lekko z spamem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raffa Posted February 20 Share Posted February 20 @Pchela tym razem juzer nazywa się thongsukcher... I wygląda na to, że treść zbliżona on się rejestruje z lokalnego IP? może je zablokować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pchela Posted February 21 Share Posted February 21 IP też blokujemy. Ale tego typu boty często korzystają z proxy, zmieniając je. Może jak uda nam się zablokować większą ilość tych IP to będzie mniejszy problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raffa Posted February 21 Share Posted February 21 Myślałem o zablokowaniu całej puli, która od razu pachnie Azją wschodnią. No ale tak, proxy albo vpn na Europę i po problemie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikiZ75 Posted February 21 Share Posted February 21 BOT-y przeglądają politykę prywatności ? 🤔 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pchela Posted February 22 Share Posted February 22 Legitne te boty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raffa Posted February 22 Share Posted February 22 @Pchela następny: bada001 Taki pomysł: może na początek wystarczy ograniczyć ilość postów do 1 - 2 dziennie? tak przez pierwszy miesiąc, albo do jakiegoś zatwierdzenia przez któregoś z użytkowników? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted February 22 Share Posted February 22 No ograniczyć do powitalni i bez odpowiedzi nie możesz już więcej pisać 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pchela Posted February 24 Share Posted February 24 To akurat do przemyślenia, spróbuję pokombinować przez weekend. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikiZ75 Posted February 26 Share Posted February 26 Cokolwiek zrobiłeś (zrobiliście) to chyba skuteczne Tylko "ruch" na forum wrócił do normy czyli dryfujemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts