Jump to content
Forum Śląskich Motocyklistów

Problemy z forum

Guest

Recommended Posts

W dniu 26.02.2023 o 13:59, mototurysta napisał(a):

No trochę ruchu jest , może się sezon zbliża 🤔 Wracając do tematu to mamy następnego .

@Pchela https://www.motocykle.slask.pl/profile/212442-bada5531/

Zbliża się, zbliża :D chyba każdy z nas nie może się doczekać ;)

Wycwanili się, atakują grupkami:

https://www.motocykle.slask.pl/profile/212444-bada456654/

Przechwytywanie.JPG

Wg mnie raczej spamują robiąc sobie zaplecze do pozycjonowania tej stronki.

Narzędzia odpowiedzialne za pozycjonowanie tym wyżej ustawiają stronę im więcej jest do niej odwołań na innych stronach w necie. No, to jeden z elementów oczywiście.

A już się zorientował, że na forum się zorientowali i blokują mu co chwilę konta. Więc robi to regularnie. Wcześniej te posty wisiały po kilkanaście dni, a teraz znikają szybciej.

16 godzin temu, Pchela napisał(a):

Wykluczyłem rejestracje użytkowników z "bada" w nazwie. 

No to dobrze, że na forach używam loginów powiązanych z imieniem, a ten z nazwiskiem zostawiłem sobie na tablicę rejestracyjną :D

2019-06-07 07.35.34.jpg

• Haha 2

W dniu 8.03.2023 o 02:39, Pchela napisał(a):

Trochę formularz rejestracji przebudowany, blokowanie IP, itp. i chyba luz na chwilę :)

No i wygląda na to, że z sukcesem. Jeden 'normalny' użytkownik nam przybył :D Przynajmniej sądząc z nazwy...

11 godzin temu, Taurus napisał(a):

Jesteście tez tak bombardowani reklamami :wacko:, czy tylko ja mam ta przyjemność. :blink:

Zależy na ile pozwolisz "Kukizom" ;) 

AdBlock blokuje ale też później trzeba dodawać wyjątki. Ostatecznie musiałem go usunąć bo z czymś mi nie grał i nie przyjmował wyjątku. Nie jesteś sam - też mam trochę takich "przyjemności" ;)

• 3 weeks later...

Reklamy są dodawane automatycznie przez system reklamowy Google Adsense. Ruch na forum jest mniejszy niż kiedyś, ale nadal koszt jego utrzymania jakiś tam jest (domena, hosting, licencja, aktualizacje, serwer wysyłki maili do powiadomień, itp.). Reklamy pozwalają w części to finansować. 

W dniu 8.04.2023 o 00:02, Pchela napisał(a):

Reklamy są dodawane automatycznie przez system reklamowy Google Adsense. Ruch na forum jest mniejszy niż kiedyś, ale nadal koszt jego utrzymania jakiś tam jest (domena, hosting, licencja, aktualizacje, serwer wysyłki maili do powiadomień, itp.). Reklamy pozwalają w części to finansować. 

• W Takim razie wszystko jest w image.jpeg.759b67216a2697417ba1713c011fcb30.jpeg zakresie !!! :)

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...