Jump to content
Forum Śląskich Motocyklistów

Niedzielna Rundka Po Okolicy - Reaktywacja

Lokis

Recommended Posts

2 godziny temu, grzesiek_73 napisał:

ale sprzedawca powiedział, że w przypadku ślizgu, siatka się przeciera, rwie i ochraniacze spadają - te zbroje powinny być np. pod bluzą - jak w crossach.

W ten sposób odwiódł mnie od tego pomysłu.

Mam siatkę i nie bardzo widzę możliwość spadnięcia ochraniaczy  ? Nawet w przypadku rozerwania siatki . No może ochrona klatki piersiowej , ale to tak duże panele że chyba nie realne. Ochraniacze są montowane do ciała w taki sposób że można by jeździć bez siatki , ona ma za zadanie sprawić by wkładanie tego wszystkiego było wygodniejsze , niejako na "raz". Trochę się też różni od zbroi na cross , ma spełniać inne zadanie . Na asfalcie to ślizg w terenie raczej bum ?

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
2 godziny temu, mototurysta napisał(a):

Fajnie 😃U nas albo ciepło i leje albo zimno i wieje . Jeszcze chwilę poczekam .

Najwazniejsze jest to : jest blizej jak dalej.Tu tez nie jest za cieplo i nie za sucho , ale gerzej bylo i sie chwalilo.Dzisiaj warunki atmosferyczne sprzyjaly (11°C i sucho ) i zachecily do zrobienia  krotkigo  wypadu do okola wiochy ,ca 110km.:)

• Like 1

10 godzin temu, mototurysta napisał(a):

No to super . Maszyna przewietrzona 😃

Niestety nie do wszystkich przewietrzajacych motorki wczorajszy dzien zakonczyl sie szczesliwie.Nie daleko mojej wiochy mloda dziewczyna (18 letnia) w wypadku drogowym  poniosla smierc na miejsci zdarzenia.Masakra !!! Jeszcze sezon sie nie zaczal  , a nasz "Plecak" plony juz zbiera.

Ps.Do wszystkich: Uwazajcie w trasie.Kierowcy puszek misza sie DO NAS przyzwyczaic !!!

Kiedyś w listopadzie oddałem moto do serwisu. Miało być szybko, a wyszło dłużej.

Odbierałem w grudniu - było sucho ale -7st 

Przyjemność taka sobie, ale wielkiej tragedii nie było 

MotoMikołaje często jeżdżą w gorszych warunkach i są uśmiechnięci :)

Sa tez motorzysci ktorzy od lat sa stalymi bywalcami  zlotu Elefantentreffen.Podobno w Swietochlowicach od paru lat organizowany jest zlot Pingwia.Z slyszenia tez dobra  impreza.;)

17 minut temu, Taurus napisał(a):

Sa tez motorzysci ktorzy od lat sa stalymi bywalcami  zlotu Elefantentreffen.Podobno w Swietochlowicach od paru lat organizowany jest zlot Pingwia.Z slyszenia tez dobra  impreza.;)

Od pewnego czasu ,,Pingwina ,,organizują na Szombierkach.

Co do jazdy zimą to stałem się ciepłolubny ale jak byłem młody (czyt. napalony na jazdę) to pamiętam jadę przy ujemnych temperaturach.

Co do bycia "twardzielem" jeżdżącym zimą kiedyś ktoś napisał:

"Elefantentreffen - twardziele? Spójrzcie na dostawców pizzy na skuterach".

Od tego czasu trochę inaczej patrzę na tych na skuterach ;)

7 godzin temu, grzesiek_73 napisał(a):

Nooo... Chopie, ale jakie Wy tam, we tych Niemcach, te zimy mocie :D

Ni to co u nos (jak we nocy pszimrozi ze -7 :D)

Chopie , co Ty to godosz.Jak tu w zima przipizdzi to w trakcie godanio slowa w lufcie sie mrozom.Zebys Ty wiedziol jakie larmo na wiosna jest :D

• Haha 2