Marian-victory Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 Jak mój ojciec jeździł na WFM-ce (60 lata temu)to na piersi zakładał gazetę (ochrona przed zimnem), i żadnych ciuchów nie było, w garniturach jeździli. Pilotka na głowie i tyle. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 2 godziny temu, grzesiek_73 napisał: ale sprzedawca powiedział, że w przypadku ślizgu, siatka się przeciera, rwie i ochraniacze spadają - te zbroje powinny być np. pod bluzą - jak w crossach. W ten sposób odwiódł mnie od tego pomysłu. Mam siatkę i nie bardzo widzę możliwość spadnięcia ochraniaczy ? Nawet w przypadku rozerwania siatki . No może ochrona klatki piersiowej , ale to tak duże panele że chyba nie realne. Ochraniacze są montowane do ciała w taki sposób że można by jeździć bez siatki , ona ma za zadanie sprawić by wkładanie tego wszystkiego było wygodniejsze , niejako na "raz". Trochę się też różni od zbroi na cross , ma spełniać inne zadanie . Na asfalcie to ślizg w terenie raczej bum ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 Można by rozwinąć temat w innym wątku. "Zbroja siatkowa Tak czy Nie, lub Za i Przeciw" Jak oglądam różnego rodzaje wypadki, to wszystko wydaje się nie możliwe a jednak się dzieje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomcyk Posted August 22, 2022 Share Posted August 22, 2022 Kurtki z meshem robią robotę w upały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erika.vandervort Posted October 8, 2022 Share Posted October 8, 2022 Już pomału kończy się sezon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted October 17, 2022 Share Posted October 17, 2022 Dziś trochę cieplej , w sam raz na spacerek na moto . Szkoda że mam czas dopiero wieczorem . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marian-victory Posted October 18, 2022 Share Posted October 18, 2022 My trochę w niedziele pojeździli. Pięknie było. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted October 18, 2022 Share Posted October 18, 2022 Spacerek się udał 😀 Jaworzno " Sosina " , Olkusz, Trzebinia , Chrzanów . Wszystko takimi bocznymi dróżkami i wyszło ok 200 km . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted February 18 Share Posted February 18 W porównaniu do zeszłego roku to teraz mamy upał 😀 chyba sezon zacznę szybciej niż rok temu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taurus Posted February 21 Share Posted February 21 W mojej wsi zeszloroczny sezon jeszcze sie nie skonczyl Jak tylko temperatura powyzej 7°C pokazuje , pokazuja sie tez mociorcyklisty. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted February 22 Share Posted February 22 Fajnie 😃U nas albo ciepło i leje albo zimno i wieje . Jeszcze chwilę poczekam . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taurus Posted February 22 Share Posted February 22 2 godziny temu, mototurysta napisał(a): Fajnie 😃U nas albo ciepło i leje albo zimno i wieje . Jeszcze chwilę poczekam . Najwazniejsze jest to : jest blizej jak dalej.Tu tez nie jest za cieplo i nie za sucho , ale gerzej bylo i sie chwalilo.Dzisiaj warunki atmosferyczne sprzyjaly (11°C i sucho ) i zachecily do zrobienia krotkigo wypadu do okola wiochy ,ca 110km. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted February 22 Share Posted February 22 No to super . Maszyna przewietrzona 😃 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taurus Posted February 23 Share Posted February 23 10 godzin temu, mototurysta napisał(a): No to super . Maszyna przewietrzona 😃 Niestety nie do wszystkich przewietrzajacych motorki wczorajszy dzien zakonczyl sie szczesliwie.Nie daleko mojej wiochy mloda dziewczyna (18 letnia) w wypadku drogowym poniosla smierc na miejsci zdarzenia.Masakra !!! Jeszcze sezon sie nie zaczal , a nasz "Plecak" plony juz zbiera. Ps.Do wszystkich: Uwazajcie w trasie.Kierowcy puszek misza sie DO NAS przyzwyczaic !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted February 26 Share Posted February 26 No trzeba innych przyzwyczaić do obecności motorków , ale trzeba też pamiętać o odrobinie zdrowego rozsądku . Jakiś instynkt samozachowawczy włączyć . Wiemy że gro wypadków to " przecież miałem pierwszeństwo ". 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted March 5 Share Posted March 5 Z przyczyn niezależnych ode mnie zostałem zmuszony do przeprowadzki garażu . Wynikła z tego pierwsza rundka w tym roku i jak zlazłem z moto to było -0.5 st . Mój rekord temperaturowy 🥶 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted March 5 Share Posted March 5 Kiedyś w listopadzie oddałem moto do serwisu. Miało być szybko, a wyszło dłużej. Odbierałem w grudniu - było sucho ale -7st Przyjemność taka sobie, ale wielkiej tragedii nie było MotoMikołaje często jeżdżą w gorszych warunkach i są uśmiechnięci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taurus Posted March 5 Share Posted March 5 Sa tez motorzysci ktorzy od lat sa stalymi bywalcami zlotu Elefantentreffen.Podobno w Swietochlowicach od paru lat organizowany jest zlot Pingwia.Z slyszenia tez dobra impreza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victoryMP Posted March 5 Share Posted March 5 17 minut temu, Taurus napisał(a): Sa tez motorzysci ktorzy od lat sa stalymi bywalcami zlotu Elefantentreffen.Podobno w Swietochlowicach od paru lat organizowany jest zlot Pingwia.Z slyszenia tez dobra impreza. Od pewnego czasu ,,Pingwina ,,organizują na Szombierkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikiZ75 Posted March 5 Share Posted March 5 Co do jazdy zimą to stałem się ciepłolubny ale jak byłem młody (czyt. napalony na jazdę) to pamiętam jadę przy ujemnych temperaturach. Co do bycia "twardzielem" jeżdżącym zimą kiedyś ktoś napisał: "Elefantentreffen - twardziele? Spójrzcie na dostawców pizzy na skuterach". Od tego czasu trochę inaczej patrzę na tych na skuterach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted March 5 Share Posted March 5 Ale do skuterów są nawet opony zimowe 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taurus Posted March 5 Share Posted March 5 Jeszcze trzy lata temu jezdzilem skuterem caly rok oczywiscie na zimowkach 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted March 6 Share Posted March 6 Nooo... Chopie, ale jakie Wy tam, we tych Niemcach, te zimy mocie Ni to co u nos (jak we nocy pszimrozi ze -7 ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taurus Posted March 6 Share Posted March 6 7 godzin temu, grzesiek_73 napisał(a): Nooo... Chopie, ale jakie Wy tam, we tych Niemcach, te zimy mocie Ni to co u nos (jak we nocy pszimrozi ze -7 ) Chopie , co Ty to godosz.Jak tu w zima przipizdzi to w trakcie godanio slowa w lufcie sie mrozom.Zebys Ty wiedziol jakie larmo na wiosna jest 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taurus Posted March 7 Share Posted March 7 No i masz Qula mac .W zeszlym tygodniu bylo smiganie motkiem , a ten tydzien bedzie smiganie na sankach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts