MikiZ75 Posted July 29, 2022 Share Posted July 29, 2022 Ktoś z forum ? Motocyklista dostał 13 TYSIĘCY złotych mandatu! Nas aż zatkało (msn.com) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted July 29, 2022 Share Posted July 29, 2022 57 minut temu, MikiZ75 napisał: Ktoś z forum ? Nie ja 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikiZ75 Posted July 29, 2022 Author Share Posted July 29, 2022 19 minut temu, grzesiek_73 napisał: Nie ja Grześ - 40-latek więc Ciebie wykluczyłem 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted July 29, 2022 Share Posted July 29, 2022 Napisali tak jak by wszyscy jeździli prawym pasem , do tego "ulicami miasta" ... a to droga poza terenem zabudowanym. Myślałem że przez centrum ? Inna rzecz że potem przez takich patrzą na nas jak na bandytów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
powolny Posted July 30, 2022 Share Posted July 30, 2022 Ta wielkie fuczenie na motocyklistów ,a jakom powolny staram się nie przekraczać 60 i q-rnq nie ma opcji żeby puszka jechała za mną , ciągła czy zakręt muszą wyprzedzić . Tak niekiedy nawet myślę ,a może rejestratorek ??? ,V nie udowodnię ,ale te podwójne już tak . Jednak jako ,że wychowywałem się jeszcze w czasach "niekonfidenckich " ,odpuszczam ,bo z drugiej strony "kto jest bez winy ,niech ..." . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted July 30, 2022 Share Posted July 30, 2022 W dniu 29.07.2022 o 21:56, MikiZ75 napisał: Grześ - 40-latek więc Ciebie wykluczyłem Jestem w kategorii wiekowej "40+" Czwórkę jeszcze mam z przodu (ostatnia bo ostatnia ale jest ) Nie widziałem jeszcze reklamy dla "50-" 13 godzin temu, powolny napisał: Tak niekiedy nawet myślę ,a może rejestratorek ??? ,V nie udowodnię ,ale te podwójne już tak . Jednak jako ,że wychowywałem się jeszcze w czasach "niekonfidenckich " ,odpuszczam ,bo z drugiej strony "kto jest bez winy ,niech ..." . Mam rejestratorek i uchwycił wiele sytuacji BARDZO GROŹNYCH, ale nic nie upubliczniłem, choć nie raz miałem wielką ochotę. Kupiłem gdy gość jadący z przeciwka, pozbawił mnie lusterka - oczywiście się utlenił. Dla swojej obrony polecam - teraz są z pomiarem prędkości przez GPS, więc można się wybronić z jakiegoś pomyłkowego pomiaru prędkości jakimś dziwnym nie precyzyjnym policyjnym radarem. https://www.scigacz.pl/124,km,h,w,ciagu,5,sekund,w,miescie,AUTOBUSEM,Ile,jest,takich,ofiar,trefnych,fotoradarow,40082.html Co do czasów "konfidenckich" czy "niekonfidenckich", to chyba czas najwyższy zacząć rozróżnić "kapusia" od "postawy obywatelskiej" Bo świadek, czynu niegodziwego - dla złoczyńcy, będzie zawsze "kapusiem" A dla poszkodowanego, będzie "bohaterem" Biel, Czerń i Szarość Co do winnych i niewinnych, to dla mnie jest różnica, czy ktoś mnie wyprzedzi na zakazie, czy na ciągłej, gdy widoczność jest dobra, ruch niewielki i zrobi to w sposób nikomu niezagrażający. Czy ktoś mnie wyprzedzi przed przejściem dla pieszych, na łuku, przed czubkiem wzniesienia, czy na skrzyżowaniu, licząc tylko i wyłącznie, że akurat tam nikogo nie będzie. W tych momentach zawsze otwiera mi się przysłowiowy nóż w kieszeni. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted July 31, 2022 Share Posted July 31, 2022 12 godzin temu, grzesiek_73 napisał: Czy ktoś mnie wyprzedzi przed przejściem dla pieszych, na łuku, przed czubkiem wzniesienia, czy na skrzyżowaniu, licząc tylko i wyłącznie, że akurat tam nikogo nie będzie. W tych momentach zawsze otwiera mi się przysłowiowy nóż w kieszeni. Ja nie mam problemu że mnie ktoś wyprzedza. Problem jest jak wyprzedza kogoś a ja jadę na przeciw . I tak jak jadę do roboty 7 km to potrafią trzy razy dziennie wymusić , licząc tam i nazad . Może ktoś powiedzieć że nie widzą motocykla ale światła mam nie najgorsze to nie pasuje . Może ktoś powiedzieć że rozkojarzeni ale o dziwo jak jeżdżę puszką a to ponad 2 tony suwa to przez cały tydzień może raz ktoś wymusi . Czyli jednak patrzą , tyle że motorkiem i tak musisz spie.....ć . Więc taka kamerka to nie donos , to raczej udowodnienie próby morderstwa . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted July 31, 2022 Share Posted July 31, 2022 3 godziny temu, mototurysta napisał: to raczej udowodnienie próby morderstwa Trafione w "punkt" ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
murazik.clementina Posted April 17, 2023 Share Posted April 17, 2023 No teraz niestety manadaty są bolesne ale bardzo dobrze bo może będzie mniej pijanych osób na drodze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taurus Posted April 17, 2023 Share Posted April 17, 2023 Nie wydaje mi sie ze te wysokie mandaty to jest zloty srodek na pijakow.Jedynie kto na tym bedzie cierpial to sa rodziny tych .......... zojfow.O poszkodowanych w wypadkach spowodowanych wlasnie przez .................. nie wspomne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taurus Posted May 6, 2023 Share Posted May 6, 2023 Szczeka opada !!! https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-05-04/majowka-na-drogach-dane-policji-ponad-1840-pijanych-kierowcow-w-wypadkach-zginelo-26-osob/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted May 15, 2023 Share Posted May 15, 2023 Swego czasu, były częste kontrole "dmuchanki" Wtedy statystyki spadały, później była pandemia i zniknęły "dmuchanki" - teraz przybyło "zdezynfekowanych" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DANVIELD Posted May 16, 2023 Share Posted May 16, 2023 Doszły jeszcze drony;) Uważajcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted May 16, 2023 Share Posted May 16, 2023 Drony ? Z alkomatem ? 😯 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted May 17, 2023 Share Posted May 17, 2023 W dniu 16.05.2023 o 09:28, DANVIELD napisał(a): Doszły jeszcze drony;) Uważajcie To prawda. Teraz nawet w apce Yanosik jest opcja zgłoszenia drona Idą z duchem czasu Alkomatów chyba jeszcze nie obsługują, ale odległość, wyprzedzanie, zakazy skrętów itp. wyłapują. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted May 17, 2023 Share Posted May 17, 2023 U mnie jest kawałek drogi po dwa pasy w jedną stronę. Od kilku miesięcy codziennie tam stoją z radarem ... przejeżdżam tam kilka razy w ciągu dnia , zawsze kogoś mają złapanego. Ludzie są niesamowici . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts