Jump to content
Forum Śląskich Motocyklistów

Bolesny mandat

MikiZ75

Recommended Posts

Ta wielkie fuczenie na motocyklistów ,a jakom powolny staram się nie przekraczać 60 i q-rnq nie ma opcji żeby puszka jechała za mną , ciągła czy zakręt muszą wyprzedzić :o . Tak niekiedy nawet myślę ,a może rejestratorek ??? ,V nie udowodnię ,ale te podwójne już tak . Jednak jako ,że wychowywałem się jeszcze w czasach "niekonfidenckich " ,odpuszczam ,bo z drugiej strony "kto jest bez winy ,niech ..." ;) .

• Like 1

W dniu 29.07.2022 o 21:56, MikiZ75 napisał:

Grześ - 40-latek więc Ciebie wykluczyłem ;)

Jestem w kategorii wiekowej "40+"

Czwórkę jeszcze mam z przodu (ostatnia bo ostatnia ale jest :)

Nie widziałem jeszcze reklamy dla "50-":D

13 godzin temu, powolny napisał:

Tak niekiedy nawet myślę ,a może rejestratorek ??? ,V nie udowodnię ,ale te podwójne już tak . Jednak jako ,że wychowywałem się jeszcze w czasach "niekonfidenckich " ,odpuszczam ,bo z drugiej strony "kto jest bez winy ,niech ..." ;) .

Mam rejestratorek i uchwycił wiele sytuacji BARDZO GROŹNYCH, ale nic nie upubliczniłem, choć nie raz miałem wielką ochotę.

Kupiłem gdy gość jadący z przeciwka, pozbawił mnie lusterka - oczywiście się utlenił.

Dla swojej obrony polecam - teraz są z pomiarem prędkości przez GPS, więc można się wybronić z jakiegoś pomyłkowego pomiaru prędkości jakimś dziwnym nie precyzyjnym policyjnym radarem.

https://www.scigacz.pl/124,km,h,w,ciagu,5,sekund,w,miescie,AUTOBUSEM,Ile,jest,takich,ofiar,trefnych,fotoradarow,40082.html

Co do czasów "konfidenckich" czy "niekonfidenckich", to chyba czas najwyższy zacząć rozróżnić "kapusia" od "postawy obywatelskiej"

Bo świadek, czynu niegodziwego - dla złoczyńcy, będzie zawsze "kapusiem" 

A dla poszkodowanego, będzie "bohaterem" 

Biel, Czerń i Szarość 

Co do winnych i niewinnych, to dla mnie jest różnica, czy ktoś mnie wyprzedzi na zakazie, czy na ciągłej, gdy widoczność jest dobra, ruch niewielki i zrobi to w sposób nikomu niezagrażający.

Czy ktoś mnie wyprzedzi przed przejściem dla pieszych, na łuku, przed czubkiem wzniesienia, czy na skrzyżowaniu, licząc tylko i wyłącznie, że akurat tam nikogo nie będzie. W tych momentach zawsze otwiera mi się przysłowiowy nóż w kieszeni.

• Like 1

12 godzin temu, grzesiek_73 napisał:

Czy ktoś mnie wyprzedzi przed przejściem dla pieszych, na łuku, przed czubkiem wzniesienia, czy na skrzyżowaniu, licząc tylko i wyłącznie, że akurat tam nikogo nie będzie. W tych momentach zawsze otwiera mi się przysłowiowy nóż w kieszeni.

Ja nie mam problemu że mnie ktoś wyprzedza. Problem jest jak wyprzedza kogoś a ja jadę na przeciw .  I tak jak jadę do roboty 7 km to potrafią trzy razy dziennie wymusić , licząc tam i nazad . Może ktoś powiedzieć że nie widzą motocykla ale światła mam nie najgorsze to nie pasuje . Może ktoś powiedzieć że rozkojarzeni ale o dziwo jak jeżdżę puszką a to ponad 2 tony suwa to przez cały tydzień może raz ktoś wymusi . Czyli jednak patrzą , tyle że motorkiem i tak musisz spie.....ć . Więc taka kamerka to nie donos , to raczej udowodnienie próby morderstwa .

• Like 1

• 8 months later...

Nie wydaje mi sie ze te wysokie mandaty to jest zloty srodek na pijakow.Jedynie kto na tym bedzie cierpial to sa rodziny tych .......... zojfow.O poszkodowanych w wypadkach spowodowanych wlasnie przez .................. nie wspomne.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
W dniu 16.05.2023 o 09:28, DANVIELD napisał(a):

Doszły jeszcze drony;) Uważajcie

To prawda.

Teraz nawet w apce Yanosik jest opcja zgłoszenia drona :D

Idą z duchem czasu 

Alkomatów chyba jeszcze nie obsługują, ale odległość, wyprzedzanie, zakazy skrętów itp. wyłapują.