Alabama Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Witam Panów, nie dysponuję jeszcze rakietą, od czegoś trzeba zacząć: ) Jestem posiadaczką hondy Cbr 125 Ale zawalidrogą nie jestem. Jeśli znajdznajdzie się chętny zaryzykować przejażdżkę po śląsku i okolicach będę bardzo wdzięczna (Jestem z okolic Bielska). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Walgav Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Cześć, skąd dokładnie? Ja mieszkam w Skoczowie więc spokojnie można się kiedyś zgadać Ale na początek to zapraszam do powitalni... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alabama Posted May 24, 2017 Author Share Posted May 24, 2017 Jaworze byłam już tu i tam Ale samej nie jest tak fajnie jak w towarzystwie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
accord Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Siema, w najbliższą sobotę jest Puzzle Tour w Rybarzowicach, można pojeździć i ludzi poznać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alabama Posted May 24, 2017 Author Share Posted May 24, 2017 O super , dzięki za info odezwę się w takim razie przed sobotą żeby dowiedzieć się o szczegóły: ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
accord Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Oki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zychu Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Ja też chętnie jak tylko pogoda dopisze, z tym ze z okolic Jastrzębia, ale przecież nie problem sie istawić gdzieś Jc to pw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alabama Posted May 24, 2017 Author Share Posted May 24, 2017 13 minut temu, Zychu napisał: Ja też chętnie jak tylko pogoda dopisze, z tym ze z okolic Jastrzębia, ale przecież nie problem sie istawić gdzieś Jc to pw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alabama Posted May 24, 2017 Author Share Posted May 24, 2017 8 Oczywiście że tak nie widzę problemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozonomaniak Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Hej, jak by coś my z drugą połówka jeździmy często w okolicach Landek,skoczow, Czechowice, zapora w goczalkowicach:) jak by co pisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alabama Posted May 24, 2017 Author Share Posted May 24, 2017 Dziękuję bardzo mam w planach Myszków więc pewnie się odezwę: ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Walgav Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 5 godzin temu, Alabama napisał: Jaworze byłam już tu i tam Ale samej nie jest tak fajnie jak w towarzystwie No to bliziutko mamy - jak coś to pisz na priv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ETZ Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Haha wystarczy że kobita się odezwie i od razu takie zainteresowanie 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
żużu Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 I reklama idealnie pasuje do wątku Żużu '77, Cieszyn, R12RT '05 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brum Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 My (Ja - Krzysztof i moja dziewczyna Agnieszka) mamy Hondę Varadero; też 125cc. Mieszkamy w Tychach. Mamy dużo czasu i jedynym ograniczeniem bywa brak kasy na paliwo - tak to pewnie byśmy jeździli non stop. Nie stronimy od motocyklowej braci - bierzemy udział w rozpoczęciach i zakończeniach sezonu, ale ponad masową imprezę z piwkiem cenimy sobie dobrze zaplanowaną trasę i ciekawe lub po prostu piękne miejsca. Zazwyczaj odbywa się to tak, że wymyślamy sobie punkt docelowy - może jakiś zamek lub jaskinia w Jurze, może jezioro, albo brzeg rzeki. Potem wytyczamy trasę i dokładnie analizujemy mapę, tak by po drodze znaleźć jeszcze więcej potencjalnych atrakcji. Bardzo pomagają nam w tym zdjęcia na Google Earth albo opisy na mapach. Zazwyczaj wybieramy podrzędne drogi prowadzące przez lasy i wioski - w ten sposób unikamy tego dziwnego doznania gdy na trasie szybkiego ruchu mija nas grupa motocyklistów - mija nas robiąc "ziiiiuuuuuuuu..." i po kilku sekundach już znikają nam z oczu, bo na szybkiej drodze rzadko kiedy przekraczamy 90 km / h. W końcu to tylko 125-ka, a do tego krowiasta, a i my we dwoje trochę ważymy (znaczy się głównie ja :). Pomimo tego, że koncepcję trasy opracowujemy szczegółowo, to już na trasie kierujemy się wyłącznie chciejstwem. Po prostu tak aby było nam dobrze. Mamy ochotę gdzieś dłużej pobyć, to pobędziemy. Zobaczymy na horyzoncie coś co nas zaciekawi - to skręcamy. W związku z tym bardzo często modyfikujemy wcześniej zaplanowaną trasę. Zawsze bierzemy ze sobą aparat fotograficzny i utrwalamy widoki warte zachowania w pamięci. A tych nigdy nie brakuje. Czasami zastanawiamy się jak to by było przemierzać te trasy z kimś jeszcze. Móc na miejscu porozmawiać, dzielić się swoimi wrażeniami i komentować zastane sytuacje. Jak chcesz spróbować takiego wyjazdu z nami to jesteśmy otwarci na propozycje. W końcu zamieszkujesz w rejonie, który dla nas jest jednym z 2 głównych kierunków wypadowych czyli Podbeskidzie. Drugim głównym kierunkiem jest Jura. Na północ i na zachód jeździmy też ale rzadko - bo to wiąże się z przejazdem przez GOP - a nie lubimy jeździć po miastach. Zazwyczaj nasze wycieczki nie przekraczają 8 godzin, ale czasem wyruszamy świtaniem a wracamy już ciemną nocą i wtedy wracając decydujemy się na przejazdy głównymi drogami - byle prędzej i bezpieczniej do domu. A tutaj fotorelacja z jednej z takich wycieczek: https://www.flickr.com/photos/[email protected]/albums/72157682264385630 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
żużu Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Brawo Wy Żużu '77, Cieszyn, R12RT '05 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaula Posted May 26, 2017 Share Posted May 26, 2017 Zajebiście. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Penejos Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Jakby co, to pisz. W niedzielę czasami daję radę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staszek_s Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Super zdjęcia, gratuluję fajnego hobby! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Speedy Gonzales Posted April 29, 2018 Share Posted April 29, 2018 Witam, ja też jestem Varadero-wiczką z Chorzowa.Bardzo chętnie dołączyłabym do jakiejś fajnej ekipy(choćby dwuosobowej?)w celu pokręcenia sie po okolicach, poznania ciekawych ludzi i spędzenia miło czasu z wielbicielami dwukołowych podróżników.Czy znalazłoby się miejsce dla mnie w Waszej ekipie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victoryMP Posted April 30, 2018 Share Posted April 30, 2018 21 godzin temu, Speedy Gonzales napisał: Witam, ja też jestem Varadero-wiczką z Chorzowa.Bardzo chętnie dołączyłabym do jakiejś fajnej ekipy(choćby dwuosobowej?)w celu pokręcenia sie po okolicach, poznania ciekawych ludzi i spędzenia miło czasu z wielbicielami dwukołowych podróżników.Czy znalazłoby się miejsce dla mnie w Waszej ekipie? a czym jezdzisz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ETZ Posted April 30, 2018 Share Posted April 30, 2018 Yyy varadero ?? ... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victoryMP Posted April 30, 2018 Share Posted April 30, 2018 jutro do raciborza o 10.00 w pyskowicach na rynku i jedziemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elemeledudek Posted April 30, 2018 Share Posted April 30, 2018 W dniu 24.05.2017 o 13:55, Brum napisał: My (Ja - Krzysztof i moja dziewczyna Agnieszka) mamy Hondę Varadero; też 125cc. Mieszkamy w Tychach. Mamy dużo czasu i jedynym ograniczeniem bywa brak kasy na paliwo - tak to pewnie byśmy jeździli non stop. Nie stronimy od motocyklowej braci - bierzemy udział w rozpoczęciach i zakończeniach sezonu, ale ponad masową imprezę z piwkiem cenimy sobie dobrze zaplanowaną trasę i ciekawe lub po prostu piękne miejsca. Zazwyczaj odbywa się to tak, że wymyślamy sobie punkt docelowy - może jakiś zamek lub jaskinia w Jurze, może jezioro, albo brzeg rzeki. Potem wytyczamy trasę i dokładnie analizujemy mapę, tak by po drodze znaleźć jeszcze więcej potencjalnych atrakcji. Bardzo pomagają nam w tym zdjęcia na Google Earth albo opisy na mapach. Zazwyczaj wybieramy podrzędne drogi prowadzące przez lasy i wioski - w ten sposób unikamy tego dziwnego doznania gdy na trasie szybkiego ruchu mija nas grupa motocyklistów - mija nas robiąc "ziiiiuuuuuuuu..." i po kilku sekundach już znikają nam z oczu, bo na szybkiej drodze rzadko kiedy przekraczamy 90 km / h. W końcu to tylko 125-ka, a do tego krowiasta, a i my we dwoje trochę ważymy (znaczy się głównie ja :). Pomimo tego, że koncepcję trasy opracowujemy szczegółowo, to już na trasie kierujemy się wyłącznie chciejstwem. Po prostu tak aby było nam dobrze. Mamy ochotę gdzieś dłużej pobyć, to pobędziemy. Zobaczymy na horyzoncie coś co nas zaciekawi - to skręcamy. W związku z tym bardzo często modyfikujemy wcześniej zaplanowaną trasę. Zawsze bierzemy ze sobą aparat fotograficzny i utrwalamy widoki warte zachowania w pamięci. A tych nigdy nie brakuje. Czasami zastanawiamy się jak to by było przemierzać te trasy z kimś jeszcze. Móc na miejscu porozmawiać, dzielić się swoimi wrażeniami i komentować zastane sytuacje. Jak chcesz spróbować takiego wyjazdu z nami to jesteśmy otwarci na propozycje. W końcu zamieszkujesz w rejonie, który dla nas jest jednym z 2 głównych kierunków wypadowych czyli Podbeskidzie. Drugim głównym kierunkiem jest Jura. Na północ i na zachód jeździmy też ale rzadko - bo to wiąże się z przejazdem przez GOP - a nie lubimy jeździć po miastach. Zazwyczaj nasze wycieczki nie przekraczają 8 godzin, ale czasem wyruszamy świtaniem a wracamy już ciemną nocą i wtedy wracając decydujemy się na przejazdy głównymi drogami - byle prędzej i bezpieczniej do domu. A tutaj fotorelacja z jednej z takich wycieczek: https://www.flickr.com/photos/[email protected]/albums/72157682264385630 Niby piszesz że nielatacie po głównych drogach a traska na pierwszym zdjęciu prowadzi praktycznie w całości po czerwonych. Coś mi tu nie gra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Speedy Gonzales Posted April 30, 2018 Share Posted April 30, 2018 3 godziny temu, ETZ napisał: Yyy varadero ?? ... Skąd wiedziałeś?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts