tapmal Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 Sprawa dotyczyła płatnej usługi zakucia łańcucha w erłanie.............. Dzwonię że wszystko założone, że trzeba zakuć, że albo przywiozę motor albo na chwilę wynajmę ich czas i mechanika......Pan Mechanik powiedział że albo wszystko od początku do końca albo nic nie zrobi:))))))))))))))))PS. właśnie szukam nowego kombinezonu, zgadnijcie gdzie nie zapytam? Generalnie są 3 rodzaje łączenia łańcucha. Do dużych sprzętów są ZAKUWANE. Łańcuch kupujesz rozłączony..........Koledzy z Gliwic z Jana Śliwki dali radę, zamontowali, wyregulowali, wielkie dzięki:) (z tym że musiałem motocykl wieźć do nich dostawczakiem...........)eeeehhhhhhhhh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LBG Posted July 6, 2012 Share Posted July 6, 2012 Trochę ich wezme w obronę. Po prostu zakuwanie łańcucha napędowego jest bardzo odpowiedzialną operacją. Może nie za bardzo trudną, ale cholernie odpowiedzialną. Zerwanie łańcucha kończy się od niczego do śmierci. Więc nie chcą miec tego na swoim sumieniu - chcą od początku do końca kontrolować tę wymianę.Poza tym zdziwiony jestem skuwaniem łańcucha w takim motocyklu. Z tego co czytałem DID, RK nie produkowali wręcz łańcuchów spinanych w jakikolwiek sposób do motocykli powyżej 50 KM. Te łańcuchy były skuwane fabrycznie i do wymiany, niestety, trzeba było demontować wahacz z tyłu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moroh Posted August 3, 2012 Share Posted August 3, 2012 HM PMMotor - byłem gdy szukałem moto dla siebie - zdawali się kompetentni - nie oceniam, nie miałem więcej do czynienia z w/w serwisem. Motor na Jana Śliwki w Gliwicach - dzisiaj klocki + naciąg łańcucha [choć wg serwisu do wymiany ale jeszcze polata ten sezon]. Polecam, było rzeczowo i szybko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkel1991 Posted August 23, 2013 Share Posted August 23, 2013 Ja z czystym sumieniem mogę ich polecić. Serwisuje ( a raczej serwisowałem- przed wypadkiem) u nich moto. Konkretni, znają się na rzeczy. Jedyny minus, to terminy, widać chłopaki mają dużo roboty. a jeżeli chodzi o sklep z ciuchami, to wyszedłem od nich z kurtką, rękawicami, i spodniami. Gościu powiedział co i jak, doradził. Więc kolejny plus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Semy Posted August 30, 2020 Share Posted August 30, 2020 Czy ktoś wie jak oni tam teraz działają? Nadal Friendly? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolba Posted August 30, 2020 Share Posted August 30, 2020 działają normalnie wczoraj przejeżdzałem było otwarte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Semy Posted August 30, 2020 Share Posted August 30, 2020 Thx. Teraz tylko kwestia czy nadal friendly. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Gołębiowski Posted January 4, 2022 Share Posted January 4, 2022 witam ja może poruszę temat zakuwania łańcucha, to tak jakby przyjść do piekarni i poprosić i recepturę namieszanie ciasta , a ja sobie upiekę sam, myślę że kolegę trochę poniosło, proponuję jechać do serwisu porsche, mercedesa,itp czy zrobią usługę od połowy,zapewniam że nie a chłopaki z Pilchowic to dobrzy fachowcy i dbają o swoją renomę niczym nie odbiegają od wielkich serwisów, kupiłem od nich maszynkę i służyli mi radą a każda firma chroni swoją robotę i rynek jak będą robią za kogoś robotę to zginą a było by szkoda bo są dobrzy.każdy chroni swój rynek kolega kolegą a za marynarkę zapłać to dobra maksyma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victoryMP Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 11 godzin temu, Marek Gołębiowski napisał: witam ja może poruszę temat zakuwania łańcucha, to tak jakby przyjść do piekarni i poprosić i recepturę namieszanie ciasta , a ja sobie upiekę sam, myślę że kolegę trochę poniosło, proponuję jechać do serwisu porsche, mercedesa,itp czy zrobią usługę od połowy,zapewniam że nie a chłopaki z Pilchowic to dobrzy fachowcy i dbają o swoją renomę niczym nie odbiegają od wielkich serwisów, kupiłem od nich maszynkę i służyli mi radą a każda firma chroni swoją robotę i rynek jak będą robią za kogoś robotę to zginą a było by szkoda bo są dobrzy.każdy chroni swój rynek kolega kolegą a za marynarkę zapłać to dobra maksyma Byleś już w przywitalni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taurus Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 21 godzin temu, victoryMP napisał: Byleś już w przywitalni? Tak na wszelki wypadek Herzlich willkommen Welcome أهلا بك 歡迎 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts