niedzwiadek12584 Posted May 24 Share Posted May 24 cześć mam kawasaki kx 85 2017 rocznik od jakiegoś czasu po zapaleniu ujedzie chwile i zaczyna go dusić i gaśnie po odczekaniu 5 min można znowu zapalić i jechać kawałek a na drugi dzień pali normalnie i znowu to samo nie wiem jaka tego przyczyna wymieniłem świece i dalej się tak dzieje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
powolny Posted May 24 Share Posted May 24 W tych nowoczesnych motorkach ,to można tylko pogdybać i sprawdzić ,to co samemu sprawdzić można . Piszesz ,że świece wymieniłeś ,a były jak wypalone (kolor)? Sprawdź filtr palia i powietrza , z opisu przypadłości wynika ,że za mało ,albo za dużo wachy dostaje . Zakładam ,że kontrolka czek (czerwona) się świeci . Po sprawdzeniu tych podstawowych rzeczy zostaje tylko serwis . Dzisiejsze sprzęty ,albo chodzą ,albo nie , sory. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted May 24 Share Posted May 24 Jak zgaśnie to nie odpala , czy nie można przekręcić silnikiem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niedzwiadek12584 Posted May 24 Author Share Posted May 24 znaczy jak zgaśnie to odpali na 2 sec i po dodaniu gazu gaśnie i potem już w ogóle nie odpali jak odczeka sie 5 min to normalnie odpali i za chwile znowu to samo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted May 24 Share Posted May 24 Postawił bym na zaworek iglicowy w gaźniku , ale najpierw kranik i sprawdź czy masz filtr paliwa na przewodzie. Jeśli masz to sprawdź jego drożność. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niedzwiadek12584 Posted May 24 Author Share Posted May 24 okej sprawdze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niedzwiadek12584 Posted May 24 Author Share Posted May 24 filtru paliwa nie mam ale jutro zobacze ten kranik czy wszystko okej i czy jakaś rurka nie jest przytkana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted May 24 Share Posted May 24 Filtr paliwa warto założyć . Jeśli teraz jakiś syf zatkał kranik to pomyśl co się dzieje w gaźniku . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niedzwiadek12584 Posted May 24 Author Share Posted May 24 jak zobaczę kranik i cos tam będzie to wyczyszczę cały gaźnik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
powolny Posted May 25 Share Posted May 25 Motocykl z 2017 ,jak pisze autor ,to już raczej ani kranika ,ani iglicy w gaźniku nie będzie miał ,bo będzie na wtrysku . Mi to wygląda na zasyfiony filtr paliwa .Wypali to co przeleci ,później znowu odpali jak przez farfocle po czasie wacha się przedostanie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niedzwiadek12584 Posted May 25 Author Share Posted May 25 mam gaźnik i kranik to jest cross a nie jakis scigacz czy turystyk nie crossy nie maja wtrysku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted May 25 Share Posted May 25 1 godzinę temu, niedzwiadek12584 napisał(a): mam gaźnik i kranik a kranik masz "normalny" do zakręcania, czy podciśnieniowy? Jak długo masz te moto? Czasami podobne objawy ma zatkany odpowietrznik baku, (upływ paliwa powoduje podciśnienie),to można prosto sprawdzić, przez odkręcenie korka paliwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niedzwiadek12584 Posted May 25 Author Share Posted May 25 mam normalny raczej to moto mam od stycznia i ma 30 mth od nowości nowy sprzęt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
powolny Posted May 26 Share Posted May 26 Sory za moją wtopę , to jest forum motocyklowe i nie wpadło by mi do głowy ,że pisze ktoś kto ma jakiegoś crosa ,a nie motocykl . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niedzwiadek12584 Posted May 26 Author Share Posted May 26 spoko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted Saturday at 08:20 AM Share Posted Saturday at 08:20 AM W dniu 24.05.2023 o 21:32, niedzwiadek12584 napisał(a): jak zobaczę kranik i cos tam będzie to wyczyszczę cały gaźnik I sprawdziłeś coś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niedzwiadek12584 Posted Sunday at 07:28 PM Author Share Posted Sunday at 07:28 PM tak wszystko ok wydaje mi sie ze gaznik do regulacji po troche przekrecilem i juz lepiej jest to juz se zrobie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts