Yohe Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 WitamDo niedawna, a konkretnie do dzis godziny ok 16:00 nie rozumialem czemu wiekosc conajmniej nie lubi chinskich skuterow. Sa tanie, niektore nawet ladne. Tak i to wszystkie z zalet jakie posiadaja. Kupujac nie wywiedzialem sie za wiele na ich temat. Jak juz kupilem, to dopiero wtedy wiecej ludzi zaczelo byc ich "szczesliwymi" posiadaczami, moglem zobaczyc popekane plastiki z bez powodu, sztyce, "amortyzatory", konczac na ramach zlamanych w pol. Chcialem dzisiaj przepalic skuter, rozruszniekiem pokrecilem troche czasu (co tam, jakies 15 min (oczywiscie 5s i przerwa ) cos zagadal na 2s. Potem akumulator nie mial sily krecic, wiec pozostaje '"kopka". 1 kop nic, 2-gi nic, 3-kop owszem- peknieta pokrywa przekladni. Ale mam powera w nodze. http://img138.imageshack.us/img138/1231/s5000268.jpgNiektorzy pewnie zastanawiaja sie w jakim celu w ogole utworzylem ten temat ? Nie kupujcie tego chinskiego padła, nie wypada uzywac innych epitetow. Wnioski ? Hm 2200 zł skuter, oc + rejstracja 200, 2x przeglad po 130 zł kazdy. Teraz...co robic? Strach sprzedac to "cos" innym, samemu nie bede tym jezdzil. Generlanie brak slow. Wypowiadam wojne Kingwayowi, jesli beda stawiali jakikolwiek problem przy wymianie pokrywy. Osobiscie udam sie do Popowa - gł. siedziba tej jakze renomowanej marki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brosik Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 Współczuje.http://www.youtube.com/watch?v=cgvZRvEXkLY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LEŚNICZY Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 Już od dawna wiadomo że to co tanie jest przeważnie kiepskiej jakości za tą cenę lepiej używany japoński kupić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tlusty Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 z czego to jest zrobione? kołuj nowy dekiel i sprzedawaj póki się nie połamał na 2 równe części Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yohe Posted December 26, 2009 Author Share Posted December 26, 2009 Tak wiem, ale kto to kupi ? Ciezko sprzedac. Macie jakiegos wroga, to dajcie znac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giemul Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 temat wałkowany milion razy .TEGO NIE WOLNO KUPOWAĆ !!! A już wożenie się tym to moim zdaniem szczyt głupoty . Mnie tylko dziwi że to ktos jeszcze kupuje i że dilera tego szmelcu jeszcze nie zamkneli . 2000 zł to nie majątek ,weż to gdzieś na hołda wywież z kumplami , kup po 2 browary , potem polej to padło wachom i podpal ,całkiem serio to piszę ,naprawdę . Przynajmniej będziesz miał czyste sumienie i 15 minut zabawy . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yohe Posted December 27, 2009 Author Share Posted December 27, 2009 Niestety dla mnie ok 2600 zł to duzo, i musze zrobic tak, zeby chociaz polowe odzyskac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiloszRR Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 "Będzie Pan zadowolooony", ja bym z tym poszedł pod market i puścił jak stoi za 300 zł. Napewno znajdzie się chętny. A jak chcesz mieć czyste sumienie to j/w. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dublixr6 Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 Dziwi mnie to że wiekszość forów opisuje chińskie badziewia a ludzie nadal to kupują jak gdyby nic nie wiedzieli na temat chińskich skuterów Może chińczycy używają jakiś czarów żeby ludzie to kupowali Parę lat wstecz chińskie skutery były uznawane jako pojazd jedno sezonowy a teraz w większości przypadków nie potrafią wytrzymać 1000km Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ks-rider Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 Specyfika polskiej mentalnosci typu, wszyscy sie nie znaja, ja wiem lepiej albo z zazdrosci mi odradzaja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whiplash Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 A ja przez dwa sezony przed zakupem wloszki mialem Jinluna i bylem bardzo zadowolony az mi sie lza na oczy cisnie jak ogladam moje malenstwo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tlusty Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 po co wyskakiwać z "polska mentalność", sprzedają się bo są tanie jak barszcz2200 za nowy skuter - to działa bardziej niż napis Honda czy opinie całego internetuWhiplash uczyłem się na takim jeździć Jak wbijałem jedynkę dźwignia przeskakiwała na tych ząbkach w dół, na mieście musiałem się sporo natrudzić żeby wbić większy bieg. Luzu nawet nie próbowałem szukać, nie było opcji żeby na światłach wbić neutral. Ale fajnie było, dało się tym jeździć.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ice man Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 Grunt ze to tylko starter ci odpadł. Gorzej kaby ci rama pekla albo cos innego. Według mnie wza mniejsza kase mogłes sobie kupic simsonka tam takich problemów bys nie mial ewentualnie uzywanego japończyka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thrillco Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 Chińskim produktom mówimy nie !! oprócz chińskich zupek ;P Wolałbym za ta kase kupic 10letnia honde, yamahe lub wloskie Piaggio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yohe Posted December 27, 2009 Author Share Posted December 27, 2009 Madry polak po szkodzie AKtualnie poszukuje Ogara 200 badz Jawy 50 mustang, bede przerabial na Cafe Racera/ Streeta. Bez obaw wszystko bedzie przemyslane i bedzie to jeden z niewielu o ile nie jedyny taki Ogar/Jawa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tlusty Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 tylko nie na strita! niech cie ręka boska broni przed instalacją ufo owiewek i ogona od r1!na cafe racera jak najbardziej, będe ci kibicował bo sam jestem wielkim fanem CR!masz kilka fajnych linków na start:http://www.customfighters.com/forums/forum...&order=deschttp://dotheton.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zygmusc Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 Ała... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_MEFIU_ Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 w tym to dopiero bd mial grzebania, niestety taka jest prawda, co chwile sie to psuje, juz wole tego skutera a i coliber to przeciez wiadomo ze to jest gówno psujace sie, niektóre sa nawet fajne, ludzie gadaja bo nie mieli i nie maja dlatego tak są przeciw temu a nawet nie jechali, nie siedzieli, eksperci od 7 boleści, byle zeby posta napisac i pokazać jacy oni są na topie, szkoda słów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yohe Posted December 27, 2009 Author Share Posted December 27, 2009 Narazie poszukuje Ogara, Jawy w okazyjnej cenie. A co do tuningu naprawde mam gust i potrafie zrobic cos ciekawego przy dobrym wykonaniu. A co do psucia sie, jak znasz sie na rzeczy i sie przylozysz bedzie silnik 223 bezawaryjny.Edit;Jak macie jakiekowliek namiary na tego typu sprzet dajcie znac. (oprocz allegro ktore sam kilkakrotnie dziennie przegladam) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_MEFIU_ Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 mam ogarka z papierami na chodzi za 3 stówki, jakby co to pisz, a i co do tematu to ogarkiem przejedziesz sie 3-5 km i juz musisz stanąc żeby ostygł a skuterkiem nie jak dbasz to masz, a i trzeba pamietac o ładowaniu aku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yohe Posted December 27, 2009 Author Share Posted December 27, 2009 Glupota jakas z tym stygniaciem. Sam mialem Ogara 205 z silnikiem motorynki 023 2 biegowym. Robilem 30-40 km bez przystanku i temperatura byla ok, nic sie nie przegrzewalo. Jak mozesz odezwij sie zaraz na gg 2978982 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubertgontarz Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 Szkoda że tak ta historia się zakończyła. Nie wiem co radzić, spalić czy reklamować sprzęt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thrillco Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 na twoim miejscu bym to zlozyl, szybko sprzedał i kupił simsona ;P mowie ci dobrze na tym wyjdziesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yohe Posted December 27, 2009 Author Share Posted December 27, 2009 Jutro jade i zobaczymy co powiedza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmi Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 Ludzie się mnie pytali czy nie chciałbym sprzedać jednego ze swoich Simsonków i ile bym za to chciał to jak mówiłem, że poniżej 2000 zł nie mamy o czym rozmawiać to nie wiem czemu ale pukali się w głowe.... no cóż.... niech się pukają dalej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts