Jump to content
Forum Śląskich Motocyklistów

Cześć

01baca10

Recommended Posts

Cześć. 

Nie jestem nowy (może nawet jestem weteranem- pamiętam początki milion lat temu powstawało to forum).

Kiedyś wykorzystywałem to forum głównie do umawiania się (skutecznie)na okoliczne przejażdżki.

Teraz  wracam po wielu latach z ciągłą zajawką motocyklową.

Mój pierwszy motocykl to Yamaha XJ (lata 2000-te), potem kiloFazer, potem Suzuki GS650( sprzedana około 2010),  potem Suzuki GSX-R-750(sprzedana 2 lata temu)  .  Ostatni motocykl mimo, że nie mogłem na nim później jeździć z powodów zdrowotnych  trzymałem 8 lat mając nadzielę, że będzie lepiej. Miałem nadzieję, że odmłodnieję :). GSX-rem dawałem radę przejechać 50-100km i biodro tak dawało, że szkoda było się męczyć. 

Teraz, znów odzywa się we mnie potrzeba dwóch kółek. 

Szukam więc motocykla do zwykłych (do 200kkm) przejażdżek i do załatwiania spraw wokoło komina. Już nie chcę 3s do stówy.  Szukam motocykla, który miałby wygodną pozycję za kierownicą. Myślałem ostatnia o armaturze(ale widzę że jestem zacofany;) ,że nikt tego nie produkuje, a nie mam już ochoty na 20-letni motocykl.

Myślałem o Kawałsraki Vulcan -  fajny, jednak 60 koni mnie onieśmiela. Stąd moje pytanie:

Czy da się kupić coś do miasta, dla 50 latka zabierającego niekiedy dzieciaka (z akcesoryjnym oparciem),   wygodnego, co ma pojemność minimum 750 icm3, najlepiej około 100 koni?

Budżet 10-70- tys. zł.

Nie musi to być lekkie (choper/cuctom), dobrze by była możliwość zakupu różnych akcesoriów (oparcie, kufry itd.).

Dzięki za rady i sugestie.

Na pewno coś znajdziesz ,sprawdź tylko ,czy na tym nowym qwa E10 pojedzie . Jeżeli piszesz ,że masz jakieś problemy ,to może ?? ... WIEM , że nie jest łatwo dopuścić ,przymierz się do skutera ,oczywiście maxi . Jest jednoślad ,jest oparcie ,do miasta dużo wygodniejszy poprzez łatwość zsiadania i wsiadania . Nie chcę niczego reklamować ,ale w zeszłym roku brałem udział w wyprawie testowej pewnej firmy i jednym z testowanych był skuter 310 poj . i przyznam ,że mnie rozwaliły jego możliwości . I nie chodzi o konkretny model ,ale o skuter . Normalna przelotowa https://photos.app.goo.gl/yGM6Ru4NuzR6HQ2P6 ,a do maxa to paręnaście można dodać ,a spalanie w granicach 3l . Powodzenia w szukaniu ,oczywiście tego co tobie w duszy gra :) . 

PS . niestety to forum już dogorywa :( .