Jump to content
Forum Śląskich Motocyklistów

Agregat pradotworczy.

Taurus

Recommended Posts

Witam i o rade pytam :blush:

Chodze z zamiarem  zakupu nowego agregatu do garazu, bo moj stary sie konczy.Szukam cos w miare solidney,cichy,lekki ca. 20-40kg, przynajmniej o mocy 2kW. Na rynku jest tego masa , i moj problem w tym jest , ktory wybrac.Wziolem pod uwage np.Magira,Zipper,Güde,Makita,Scheppach,Geotach,Matrix.Ma sluzyc do: od podladowania handy az do elektrycznych narzedzi.Za jakas dorade bylbym wdziczny.

Ps.Moze znacie cos lepszego,na wszystko jestem otwarty.
Z gory dzieki.

Mój teść używa tego od dwóch lat: https://proton-polska.pl/product-pol-494-Agregat-pradotworczy-Proton-Oasis-Plus-360.html

Podłączałem mu go do sieci, odpalany może być zdalnie na pilota (w wyposażeniu). Silnik diesel a jak to diesel - musi kopcić ;) Nie wiem czy dla Twoich potrzeb nie nader duży ale sprawdza się i latem, i zimą chociaż stoi w zewnętrznym domku. Wg. papierów daje 70 dB. Ewentualnie możesz wrzucić go do jakiegoś "kiuba" aby go dodatkowo wytłumić. Ja wsadziłem z tym, że sprężarkę do takiego pudełka: https://pin.it/30xKCsv i mam w miarę cicho chociaż sprężarka ma 99dB.

• 4 weeks later...

Czesc.To znowu ja jestem :P
 Po dokladnym przemysleniu itd.itp.wybor padl na generator inverter pradu Scheppach SG2000.Stosunkowo maly cichy i okolo 21 kg lekki , gniazdko 12 V.Max daje 2 kW a ciagle 1.6 kW.Zbiornik paliwa 3.2L.Spalanie przy pelnym obciazeniu 1.07L /h.Piec lat gwarancji.Bardzo dobra cena w porownaniu co do konkurencji , no i to  jest de.produkcja , przynajmniej tak pisze na tabliczce znamionowej .Mysle ze posluzy mi pare ladnych lat.