grejan Posted August 9, 2017 Share Posted August 9, 2017 Jaki rozmiar ma korek wlewu oleju, czy ma M16 i jaki gwint? Podczas jazdy odkręcił się korek, zrobiłem tymczasowy z kawałka drewna, jednak nie jest do końca szczelny. Niestety jestem w Pieninach, a do domu ponad 200 km. Korek odkręcił się, ponieważ go nie dokręciłem podczas wymiany oleju, poprostu miałem jeszcze trochę uzupełnić i tego nie zrobiłem, uznałem że jest ok i zapomniałem właśnie dokręcić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elemeledudek Posted August 9, 2017 Share Posted August 9, 2017 Uszczelnij jakimś mchem i do dom dolecisz A tak serio, nie masz tam gdzieś jakiego serwisu coby pomógł doraźńie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grejan Posted August 10, 2017 Author Share Posted August 10, 2017 Pieniny tylko domki letniskowe, może jak polecę do domu to po drodze coś się znajdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grejan Posted August 10, 2017 Author Share Posted August 10, 2017 Dzwoniłem do Nowego Targu i nie ma, jedynie na zamówienie. Zrobiłem korek z poxyliny przejechałem 100km i Narazie jest ok. Poxyline zrobiłem wałek fi 20,odczekałem aż zacznie robić się twarda i wtedy wkręcałem i wykręcałem aż uzyskam gwint. Teraz jest twardy jak korek i działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekG Posted August 10, 2017 Share Posted August 10, 2017 Nominacje do pucharu im. Adama Słodowego masz jak w banku 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elemeledudek Posted August 10, 2017 Share Posted August 10, 2017 Normalnie MacGyver roku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oloos Posted August 12, 2017 Share Posted August 12, 2017 niegłupie wyjście z sytuacji. przy okazji zgłębiłem trochę temat wykręcających się korków i nawet nie wiedziałem, że można kupić taki z zabezpieczeniem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grejan Posted August 13, 2017 Author Share Posted August 13, 2017 No muszę pomyśleć o takim rozwiązaniu. Może i ciśnienia w silniku dużego nie nie ma, jednak po przejechaniu 60km autostrady, przy 130km/h miałem mokry z oleju but i prawą nogę oraz silnik z ramą z prawej strony. Musiałem uzupełnić pół litra oleju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts