K4NALI4 Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Witam kilka dni temu robiłem remont mojej aprili sr 50 2003r (przerabiana ze wtrysku na gaźnik) Wymieniony został wał , łozyska na wale , uszczelniacze, głowica, świeca, pierscionki, filtr (na stożek sportowy) i akumulator na nowy, spręzynki sprzęgła, rolki wariatora ! Po złożeniu wszystkiego nie chce odpalic i nie wiem czemu bo Paliwo zaciaga iskra jest świece zalewa (lekko) Próbowałem wstrzyknac paliwa pod swiecie i nic odczepiłem kruciec i tam nalałem paliwa i nadal nic. Nawet próbowałem psiknąć plaka przed filtr i nic. Za nic nie chce odpalić Kręci i kręci nawet nie załapuje ;/ Jakieś pomysły ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nfs Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Świeca pod ciśnieniem w cylindrze nie ma iskry.Zmień z chińskiej na denso albo ngk.Nie ma zapłonu bo ani nie beknie albo jest w złym miejscu.Jak ma imobiliser to jest duża szansa że jesteś pozamiatany.Miałem peugeota takiego hebla elektroniki nawalone i wszystko zdupcone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
K4NALI4 Posted May 22, 2016 Author Share Posted May 22, 2016 Świeca jest NGK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nfs Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Co z tego że jest.Ze świecami jest tak że padają i może akurat padła bo ja zalewałeś.To że jak sprawdzasz jest iskra nie świadczy o tym że będzie po wkręceniu w cylindrze bo tam jest ciśnienie i inne warunki pracy.Albo imobiliser coś miesza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
K4NALI4 Posted May 22, 2016 Author Share Posted May 22, 2016 A co to ten imobiliser Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nfs Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Najpierw sprawdź tą świecę. https://pl.wikipedia.org/wiki/Immobilizer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamiloo Posted June 8 Share Posted June 8 Witam mam problem z aprilia sr 50 przerobiona z wtrysku na gaźnik pochodzi jakiś czas i pali świece co może być przyczyna a jak założę nową ta odpala bez problemu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamiloo Posted June 8 Share Posted June 8 2 minuty temu, Kamiloo napisał(a): Witam mam problem z aprilia sr 50 przerobiona z wtrysku na gaźnik pochodzi jakiś czas i pali świece co może być przyczyna a jak założę nową ta odpala bez problemu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts