Taurus Posted September 29, 2022 Share Posted September 29, 2022 Witam. Jestem na etapie zakupu nie za drogiej kombi spawarki inwertorowej MIG/MAG i MMA do garazu.Moja stara transformatorowa konczy sie .W oko wpadly mi dwa modele. Stahlwerk Mig Mag 160 M IGBT albo Weldinger MEW 180 mini Syn.Za podpowiedz czy dorade z gory dziekuje. Ps.Na inne fabrykaty jestem otwarty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted September 29, 2022 Share Posted September 29, 2022 Ja bym brał mocniejszą . Często w danych tech spawarki są przewymiarowane . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taurus Posted September 29, 2022 Author Share Posted September 29, 2022 Przemierzyc to czy tamto jaka ma wydajnosc , to jest male piwo Co przemawia za nimi np. Stahlwerk daje 14 dni na to abym mogl sprawdzic czy to jest to co szukam . Jesli to nie jest to co szukam , wysylam spowroten (bez ugruntowania dlaczego ?) na ich koszty , a jesli ja zostawie mam 7 lat gwarancji .Ta druga spawarka Weldinger tez b`dobra w testach , jednak daja 5 lata gwarancji , czas do namyslu tez 14 dni . No i tez trzeba powiedziec , cena w stosunku do jakosci jest niska. W obu przypadkach mozna spoko spawac elektrodami 4mi .Ja uzywam od 1.6 do 2.5 mam jeszcze pare 3.2 ,ale tych to w ogole nie uzywam.leza juz chyba z 20 lat Ps. Sprzet typu real obi itd.odpuszcze sobie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted October 2, 2022 Share Posted October 2, 2022 Jak spawasz trochę więcej niż od święta to fakt , marketówka się nie nadaje. Sprawdź u siebie czy znajdziesz shermana w tej klasie i jak on wychodzi cenowo . Weldinger czasem jest w porównaniach z shermanem , wiec jakość też nie najgorsza . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taurus Posted October 2, 2022 Author Share Posted October 2, 2022 Troche ich jest , a i ceny przyzwoite .Jest w czym wybierac. https://www.google.com/search?q=schweißgerät+sherman&source=lnms&tbm=shop&sa=X&ved=2ahUKEwiL3Y_DrsL6AhUSQ_EDHYL6A38Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=937&dpr=1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted October 6, 2022 Share Posted October 6, 2022 Jak masz możliwość to bierz shermana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taurus Posted November 13, 2022 Author Share Posted November 13, 2022 Po dokladnym przemysleniu calej sprawy wybor padl na spawarke inwertorowa STAHLWERK ARC 200 ST IGBT.Jak narazie nie mam sie do czego dopindolic , i oby tak zostalo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 No to gratki zakupu 👍 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted August 19, 2023 Share Posted August 19, 2023 Z racji potrzeby zakupu spawarki , zacząłem się rozglądać za odpowiednią dla siebie. Długo się do tego przymierzałem , ale jak wiadomo życie pisze scenariusze i nagle zakup stał się pilny. Mam kontakt z kilkoma zawodowymi spawaczami i każdy coś innego doradzał. W momencie decyzji zakupu zonk , mam za słaby agregat. Wybór padł na https://erli.pl/produkt/spawarka-migomat-flux-mma-200a-bezgazowy-2x-drut,148584270?gclid=Cj0KCQjw0IGnBhDUARIsAMwFDLkg_9648Id9XhdOnL_8Lh6WjTdCAGE7o0qV3ne_-xkKs8PIfptQRjIaAoXyEALw_wcB Wiem że nie jest to sprzęt najwyższych lotów , ale mieści mi się w kva agregatu. W tej chwili jest dla mnie wsparciem w remoncie ramy w moim autku i jestem bardzo zadowolony z zakupu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikiZ75 Posted August 20, 2023 Share Posted August 20, 2023 Jako laik w temacie; lepiej migomat czy taką jak kupił Taurus do spawania np. ramy pod mój wózek ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted August 20, 2023 Share Posted August 20, 2023 Chyba na początek coś takiego jak moja. To mig bez gazu tzw flux . Spawa się podobnie jak elektrodą tylko łatwiej się zalewa dziury jak wypalisz. Większość takich spawarek ma też możliwość spawania elektrodą. Możesz kupić normalny mig-mag , do niego drut flux i też spawać bez gazu. Najłatwiej i najtaniej do nauki. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts