grejan Posted May 10 Report Share Posted May 10 Vstrtom DL650 2004r. jak podłączyć gniazdo ładowarki 2xUSb tak aby działało po przekręceniu kluczyka w stacyjce? Otrzymałem poradę aby podłączyć pod światłą postojowe, czy top dobry pomysł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek. Posted May 10 Report Share Posted May 10 Ja mam podłączone pod światła postojowe i jest Ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted May 11 Report Share Posted May 11 Może być . Jak dysponujesz miernikiem to możesz poszukać który bezpiecznik ma napięcie po stacyjce i tam podłączyć . Najlepiej było by dać przekaźnik tak by po stacyjce miał sterowanie i załączał napięcie do zapalniczki . Wtedy zmniejszysz możliwość uszkodzenia instalacji motocykla na jakimś zwarciem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
powolny Posted May 12 Report Share Posted May 12 Jeżeli masz stacyjkę z immobilizerem to uważaj na prądy sumaryczne płynące przez nią . Znajomy miał tak podłączone i we Francji ,po kilku dniach podróży połączonej z ciągłym ładowaniem telefonu ,wypaliła mu się stacyjka i niestety ,ze wzgl. na immo nie dało się nawet pootwierać schowków otwieranych elektromagnetycznie ,o minięciu stacyjki nie spomnem . Przygoda skończyła się na lawecie do Polski . Jak stacyjka ,to tylko przez przekaźnik. U siebie zrobiłem bezpośrednio z aku ,bo mogę ładować na postoju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts