Jump to content
Forum Śląskich Motocyklistów

Poszukuję kompana do wycieczek i wypraw

palnik

Recommended Posts

Bardzo przepraszam ,widocznie źle zrozumiałem posta  pana Wichra ( już nie wiem jak napisać napisać żeby nie urazić ) . Zrozumiałem to tak ,że jest wielka ochota na prawdziwą podróż ,tak jak znajomi ,ale nie ma możliwości ( w tej chwili ) i jest niedosyt . Chciałem tylko poprawić nastrój ,a nie absolutnie nikogo urazić . Wiem czasy parszywe nerwy napięte  , no chociaż może też się mylę .

3 godziny temu, powolny napisał:

Bardzo przepraszam ,widocznie źle zrozumiałem posta  pana Wichra ( już nie wiem jak napisać napisać żeby nie urazić ) . Zrozumiałem to tak ,że jest wielka ochota na prawdziwą podróż ,tak jak znajomi ,ale nie ma możliwości ( w tej chwili ) i jest niedosyt . Chciałem tylko poprawić nastrój ,a nie absolutnie nikogo urazić . Wiem czasy parszywe nerwy napięte  , no chociaż może też się mylę .

A to ok, rozumiem, to ja źle odczytałem twoje intencje. Trochę tak na szybko i być może niezbyt dokładnie wertuję treści, bo piszę też z pracy z partyzanta ;)

Nie pozostaje mi nic innego, jak tylko powiedzieć/napisać przepraszam i mam nadzieję, że się nie gniewasz z powodu tego nieporozumienia i mojego haniebnego zachowania :)

Pozdrawiam. 

Pany ,jak ja bym się miał na kogoś pogniewać ,to już musiał by być koniec świata :o . Z tego forum już kilkoro ludzi było ze mną za granicą ( nie wszyscy piszą ) ,kilku było też z innych for ( fór ? ) ,Jestem fanem i (chciał bym być) propagatorem wyjazdów ( wszelkich ) ,a motocykl jest chyba najlepszy . Chociaż ostatnio podróżuję też na wodzie i mam za sobą "wycieczkę " ( żeby nie było ;) ) Odrą z mariny Lasoki do zapory zbiornika Racibórz . Niby tylko 100 parę km ,ale prawie 7 h i śluzowanie było . Jednak post jest o kompanach podróży ,dlatego  ta woda ,bo znalazłem w sieci filmiki gościa ,który pływa sam, ale często też z kolegą "zwierzakiem " i wydaje mi się ,że ich relacja jest ...  właściwa ,czyli tak jak już pisaliście ,jest mentor i ...  tutaj "bosman " . Obojgu te role pasują i pomimo długiego czasu razem (na wodzie ) nikt nikogo za burtę nie wyrzuca :) . Link do filmiku ,są one długie ,ale o zwierzaku jest co chwilka , a i to jest już na pewno podróż .

KAMPER WODNY, CZYLI WYPRAWA RENEM :) - YouTube

7 minut temu, accord napisał:

Oczywiście, że z tej brzozy. 

Tak robił wielki wojownik. 

A to pieśń o nim.... 

Na skraju lasu w dziczy żyłem
Z brzozy wykułem mój miecz
Pomstę w moim sercu wyryłem
Na Andrzeju co porwał cię

Ciało swe średnio wyrzeźbiłem
Możesz nazywać mnie tru
Mięśnie olejem nabłyszczyłem
Świecą się jak jajca psu, o-o-o-o

Wielki wojownik - ogień i stal, o-o-o-o
Wielki wojownik - płomień i żar, o-o-o-o
Wielki wojownik - stoi we krwi, o-o-o-o
Wojownik - zabija smoki jak zły

Elfy i trole mnie prowadzą
Nigdy nie cofam się wstecz
Dziewice ciało me muskają
Gdy z pochwy wyciągam miecz

Kiedyś z Andrzejem już walczyłem
Siły dodawał mi las
Gdy w walce ucho swe straciłem
Potem odrosły mi dwa

:D

W dniu 19.11.2020 o 08:30, powolny napisał:

Kurczę blade...

A już myślałem, że w końcu wyszedł z Ciebie "hejter forumowy" :)

• 1 year later...

Cześć wszystkim

Nie było mnie na tym forum 2 lata. Przez to cholerne zamieszanie było tyle kłopotów, że nie myślałem o dalszych wypadach, o bliższych też zresztą nieczęsto. Dawniej podróżowałem z synem i objechaliśmy kawałek Europy. Syn z powodów rodzinnych (założył własną) wypadł i zostałem sam. Przeczytałem wpisy na forum wiem, że są sprzed prawie 2 lat, ale mam pytanie: co z tego wyszło? Czy jest się do kogo dokleić. Lubię podróże motocyklowe. Oprócz zwiedzania lubię samą jazdę. Preferuję podróże budżetowe (dla zasady), ale przed wyjazdem staram się ustalić budżet dzienny i się tego trzymać (nocleg, jedzenie, tankowanie, przyjemności w tym zwiedzanie płatne jeśli trzeba). Mam tylko jeden problem, mogę poświęcić 15 dni w sezonie i nie do końca w dowolnym czasie i raczej nie mogę ich zaplanować ze zbyt długim wyprzedzeniem np. 9-10 miesięcznym. Kilka lat temu próbowałem zorganizować wypad w Alpy. Wielu się plan podróży podobał, pytali głównie o budżet. W efekcie końcowym pojechaliśmy z synem we dwóch.

A jak plany tegoroczne? Sezon tuż, tuż...

Pozdrawiam wszystkich serdeczne.

Marek

A ja się podepnę ? choć mam trochę inne ( skromniejsze ) wymagania . Na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie jechać dalej niż jeden dzień . Temat odnosi się też do wycieczek a stówka po bocznych drogach "kawusia" i do domu tak się właśnie mi kojarzy . Czasem coś zaplanuję , czasem na skrzyżowaniu : o tam jeszcze nie jechałem . W myśl zasady że na moto się nie można zgubić co najwyżej będzie trochę dalej do domu . Jak mawiają mieszkańcy Państwa Środka : każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku , uważam że właśnie takie wspólne jednodniówki są szansą = metodą na stworzenie " grupy wypadowej ". A że temat nie umarł widać po zainteresowaniu w temacie niedzielnych rundek . Wiem że temat jednodniowy to rajza i może to tam powinienem napisać . A może nowy temat ?

• 3 weeks later...

Witam szanowne grono ,

zaglądam , zaglądam tutaj czasami panie Wichrze :) ale oczywiście ostatnio trochę rzadko. Dużo się wydarzyło, wyjazdów było niewiele raczej ...ze starą ekipą . Temat - kompana -nadal aktualny. Kierunek wschodni , w tym momencie tylko dla osób ceniących ekstremalne przeżycia. Zatem , chyba jest to czas na lepsze poznanie Europy. We dwóch, na przykład.

Marek_63 - też jestem z Gliwic. Może uda się spotkać ?

• 2 weeks later...
W dniu 12.03.2022 o 19:08, palnik napisał:

Witam szanowne grono ,

zaglądam , zaglądam tutaj czasami panie Wichrze :) ale oczywiście ostatnio trochę rzadko. Dużo się wydarzyło, wyjazdów było niewiele raczej ...ze starą ekipą . Temat - kompana -nadal aktualny. Kierunek wschodni , w tym momencie tylko dla osób ceniących ekstremalne przeżycia. Zatem , chyba jest to czas na lepsze poznanie Europy. We dwóch, na przykład.

Marek_63 - też jestem z Gliwic. Może uda się spotkać ?

Jak najbardziej jestem za. Niedługo wytoczę z garażu rumaka. Może jakiś krótki wypad?

Pozdrawiam

• 1 year later...

Planuję wyprawę motocyklową do Gruzji i Armenii w drugiej połowie czerwca 2023 co najmniej na 3-tyg. To co na tym forum pisze motocyklista "palnik",to  taki sposób podróżowania bardzo mi odpowiada.Ja też tak lubię podróżować. Chciałem już wcześniej pojechać,ale przez covida się przeciągnęło.Jeżdżę na Kawasaki VN900.Objechałem  już Skandynawię i Niemcy i ok.30tys. km w Polsce. "Palnik" odezwij się,a może ktoś inny. Myślę że termin i trasę możemy negocjować. Trasa raczej tylko przez Turcję. Ja jestem. Jan z Tczewa tel.781582781  e-msil  [email protected]  Kto ze mną pojedzie? Albo ja z kimś. Czekam na wiadomości i pozdrawiam podróżników.

• 1 month later...

Przeczytaj "powolny" co przez ostatnie 3 lata pisał "palnik" na temat dalekich podróży np: do Gruzji i Armenii. Ja to czytałem. Dlatego też ogłosiłem się na tym forum,bo liczyłem że znajdzie się motocyklista który ze mną pojedzie. Pozdrawiam podróżników motocyklowych. Jan z Tczewa.

.