grzesiek_73 Posted June 25, 2020 Share Posted June 25, 2020 Doszły mnie słuchy, że Francja ma zamiar obniżyć dopuszczalną prędkość na autostradach ze 130km/h na 110km/h. Argumentują ten pomysł, obniżeniem emisji co2 https://www.rynekinfrastruktury.pl/mobile/francja-obnizenie-predkosci-na-autostradach-na-rzecz-klimatu-kierowcy-protestuja-72349.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 25, 2020 Share Posted June 25, 2020 Rozumiem, że za obniżeniem prędkości, pójdzie też obniżenie cen za przejazd ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
accord Posted June 25, 2020 Share Posted June 25, 2020 Jestem ciekaw jak ma się stosunek emisja spalin do prędkość i czasu przejazdu. Czy jadąc szybciej i krócej jest więcej emisji spalin niż jadąc wolniej i dłużej ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted June 25, 2020 Share Posted June 25, 2020 3 godziny temu, accord napisał: Jestem ciekaw jak ma się stosunek emisja spalin do prędkość i czasu przejazdu. Czy jadąc szybciej i krócej jest więcej emisji spalin niż jadąc wolniej i dłużej ? Tak jak ma się spalanie w l/100km do prędkości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted June 25, 2020 Author Share Posted June 25, 2020 Tak jest. Mniejsze spalanie - mniejsza emisja. Ale oni będą nagminnie zasypiać za kółkiem. Może zrozumiałym Holandię. Przejechać Holandię wzdłuż z prędkością 110 czy 130 to różnica w czasie będzie nie znaczna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts