[email protected] Posted June 17, 2020 Share Posted June 17, 2020 Szukam wulkanizatora dobrego.Wymienilem pod koniec ubieglego roku tylną oponę w Rudzie Slaskiej Goduli w ten sposob ze zanioslem im tylko koło.(zdejmowalem z kumplem na warsztacie).Powietrze szybko uchodzi.Szukam wulkanizatora który zdejmie kolo i poprawi cudzą fuszerkę i założy poprawnie.Tylko tyle i aż tyle... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
accord Posted June 17, 2020 Share Posted June 17, 2020 Przypuszczam ze to nie kwestia "złego" założenia opony, tylko gwoździa złapałeś. Ja mogę polecić wulkanizatora w Tarnowskich Górach ale to trochę daleko, na pewno chłopaki polecą kogoś w Rudzie albo Bytomiu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikiZ75 Posted June 17, 2020 Share Posted June 17, 2020 7 minut temu, accord napisał: Przypuszczam ze to nie kwestia "złego" założenia opony, Też podejrzewam, że to nie problem ze źle założoną oponą. U mnie było podobnie po wymianie ale okazało się, że osadzenie wentyla w feldze (nie wiem jak to fachowo nazwać) musieli poprawić a nie samo założenie opony. Jeśli szybko schodzi to możesz sam sprawdzić w jakimś większym pojemniku/zbiorniku z wodą albo smarując całe koło np. płynem do mycia naczyń ale u mnie schodziło wolno więc nie mogłem tego wyłapać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victoryMP Posted June 17, 2020 Share Posted June 17, 2020 Moze- Radzionkow ul.Szymaly Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
accord Posted June 17, 2020 Share Posted June 17, 2020 O Radzionkowie myślałem a napisałem TG. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted June 17, 2020 Share Posted June 17, 2020 Zrób korytko z wodą, żeby zanurzyć oponę i wyjdzie, gdzie bulka Czy gwóźdź, czy felga, czy wentyl. Ja robiłem w Stanowicach (droga Rybnik-Orzesze) i jest ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted June 17, 2020 Share Posted June 17, 2020 Jak Ruda Śląska to Wirek koło starego sądu . Od kilku lat tylko tam jeżdżę czy to na wymianę czy na naprawę . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted July 9, 2020 Author Share Posted July 9, 2020 W dniu 17.06.2020 o 19:58, accord napisał: Przypuszczam ze to nie kwestia "złego" założenia opony, tylko gwoździa złapałeś. Ja mogę polecić wulkanizatora w Tarnowskich Górach ale to trochę daleko, na pewno chłopaki polecą kogoś w Rudzie albo Bytomiu. To nie gwózdz.Po sprawdzeniu powietrze uchodzi w kilku miejscach na styku felgi i opony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted July 9, 2020 Author Share Posted July 9, 2020 W dniu 18.06.2020 o 00:02, mototurysta napisał: Jak Ruda Śląska to Wirek koło starego sądu . Od kilku lat tylko tam jeżdżę czy to na wymianę czy na naprawę . Tam już nie pracuje facet od motorów.Świeże info Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
accord Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 To ciekawe. Pokrzywiona felga ? Stara opona ? Nie spotkałem się z czymś takim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victoryMP Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 Moze Zabrze konczyce chyba ul Sikory z Wirka niedaleko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mototurysta Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 5 godzin temu, [email protected] napisał: Tam już nie pracuje facet od motorów.Świeże info Fakt , w tym sezonie jeszcze tam nie byłem . Jeszcze zostają braciki ale tam to lepiej zawieźć samo koło bo koledze już oś zj..li. Też tam miałem parę razy felgę i nie porysowali ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts