grzesiek_73 Posted May 9, 2020 Share Posted May 9, 2020 Jak w temacie. Od wakacji mają wejść nowe przepisy. Np. utrata prawka za przekroczenie prawka za przekroczenie o ponad 50km/h poza terenem zabudowanym. https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/utrata-prawa-jazdy-rowniez-poza-terenem-zabudowanym-nowe-przepisy-od-wakacji/cyefdnf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metall Posted May 9, 2020 Share Posted May 9, 2020 To już Grzesiu dosyć dawno wiadomo. Nie będzie za ciekawie, szczególnie z tymi pieszymi https://www.jednoslad.pl/utrata-prawa-jazdy-2020-nowe-przepisy-i-zaostrzone-kary/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted May 10, 2020 Author Share Posted May 10, 2020 U naszych zachodnich sąsiadów, również kilka "kosmetycznych" zmian. W mieście przekroczenie prędkości o 21km/h = utrata prawka na jeden miesiąc. https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/surowsze-mandaty-w-niemczech-uwaga-na-predkosc-i-nie-tylko/j88wm4b Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 10, 2020 Share Posted May 10, 2020 Kuuuurde. W końcu, nie będziemy podniecać się, że u naszych zachodnich sąsiadów taka kultura jazdy. Teraz ta kultura będzie i u nas w Polandii Ostatnio mój polsko-niemiecki przyjaciel relacjonuje mi wypad do Szwajcarii: "Teren zabudowany, ograniczenie 30km/h, na liczniku 49km/h...." .... No co ci będę gadał. Prosta matematyka w przełożeniu na euro jednostki 30+19=570euro -A jak tam na ścianie wspinaczkowej? -No tak średnio bym powiedział, średnio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted May 11, 2020 Author Share Posted May 11, 2020 W dniu 10.05.2020 o 14:10, Wicher napisał: Prosta matematyka w przełożeniu na euro jednostki 30+19=570euro Trzeba przyznać, że to jest argument ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LBG Posted May 11, 2020 Share Posted May 11, 2020 Na jednym forum czytałem, że w CH w jakieś miejscowości w nocy znak teren zabudowany przesunęli dalej od centrum, a rano już kasowali. Autor posta rano z przyzwyczajenia zawsze w pewnym momencie deptał gaz, a tu jeszcze teren zabudowany. Też ok. 500 € Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
becker Posted May 11, 2020 Share Posted May 11, 2020 czas chyba zejść do podziemia i zalozyc jakąś grupe undergoundową Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
accord Posted May 12, 2020 Share Posted May 12, 2020 jestem "za" , chociaż może czas przejść na emeryturę motocyklową i jeździć po emerycku ?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victoryMP Posted May 12, 2020 Share Posted May 12, 2020 3 godziny temu, accord napisał: jestem "za" , chociaż może czas przejść na emeryturę motocyklową i jeździć po emerycku ?! POPIERAM. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metall Posted May 12, 2020 Share Posted May 12, 2020 Wy sie dobrze Pany czujecie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted May 12, 2020 Author Share Posted May 12, 2020 Proponuję "Podziemny Klub Emeryta Motocyklowego" - czy jakoś tak Yyyyy.... mogę zbierać składki 22 godziny temu, becker napisał: czas chyba zejść do podziemia Wcześniej czy później, wszyscy zejdziemy do podziemia. Jakieś "sześć stóp" (jednak im później tym lepiej) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
becker Posted May 18, 2020 Share Posted May 18, 2020 nie o taki podziem mi szło konkretnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts