miras23 Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 Dzis zaprowadziłem skuter do garażu i z racji słoneczka na dworze postawiłem przegonić sprzęta i,,, kapa. Zakręcił ale nie odpalił, jakby aku słaby, podładowałem pół godziny. Kręci lepiej ale dalej kapa. I dziwne mijania się nie świeci a żarówka dobra czy to oznaką padniętego aku? Awaryjne chodzą, klakson, głośny, na czerwonym guziku nie kręci czyli ok, na stopce rozłożonej kręci. Zostawiłem aku podpięty, wieczorem sie obada temat. Jakieś rady? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miras23 Posted February 9, 2020 Author Share Posted February 9, 2020 Jednak aku coś wydziwia, później odpalił, czas na nowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomalos Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 Po kilku godzinach ładowania odpalił normalnie? No to chyba zdrowy objaw. Jak nie używałeś motocykla przez 3-4tygodnie lub więcej to aku miał prawo się rozładować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted February 10, 2020 Share Posted February 10, 2020 Radzę wyjmować aku na zimę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miras23 Posted February 12, 2020 Author Share Posted February 12, 2020 Sprzedający mówił że złom ale do tej pory trzymał prąd a żeby wyjąć trzeba bak ściągnąć, mam wyprowadzone kable prosto do ładowarki, ale już zamówiłem nowy. I już wiem że po przekręceniu jak mijania nie świeci to aku słaby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomalos Posted February 12, 2020 Share Posted February 12, 2020 Ściągać nie musisz. Tu masz jak sobie poradzić gdy akumulator jest pod bakiem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted February 12, 2020 Share Posted February 12, 2020 4 godziny temu, miras23 napisał: już zamówiłem nowy W prawdzie ja mam aku pod siedzeniem (w dużym fazerze) oczywiście na zimę wyciągam i dodatkowo podnoszę bak (tak jak na filmiku powyżej) i zakręcam kranik. Raz na jakiś czas, warto podnieść bak, i zerknąć, jak wygląda filterek (ten z filmiku był dość osobliwy) Wiosną zero niespodzianek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miras23 Posted February 14, 2020 Author Share Posted February 14, 2020 Dziękówa. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts