Arielantus Posted October 8, 2018 Share Posted October 8, 2018 Witam na wiosnę mam zamiar kupic jakiś motor. Mam 174 cm wzrostu i 80 kg wagi. Planuje wydać około 6 tysięcy ponieważ nie wiem czy spodoba mi sie ten sport. Na chwile obecną zastanawiam sie nad Junakiem nk 125, Zippem vz3, Hyosung GT oraz Hondą cbf. Te dwa pierwsze motory podobają mi się najbardziej. Junaka nk można już nowego kupic za 5,500 zł a reszte używki w granicy 5 000 zł. Nie wiem na co zwracać uwage przy kupnie. Która z tych maszyn jest waszym zdaniem najlepsza i dlaczego. Podejrzewam że wiekszość bedzie zdania że Honda bo to nie chinczyk. Bede głownie miał zamiar poruszać sie tym motorem po miescie a od czasu do czasu jakiś wypadzik tak do 200 km. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taurus Posted October 8, 2018 Share Posted October 8, 2018 Varadero 125 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arielantus Posted October 8, 2018 Author Share Posted October 8, 2018 Czytałem na forach że jest dość duży wiec odpada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
becker Posted October 8, 2018 Share Posted October 8, 2018 a siedziales? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arielantus Posted October 9, 2018 Author Share Posted October 9, 2018 Jeszcze na żadnym z nich nie siedzialem ale porównując parametry tych motorów to najlepsze ma Hyosung GT tylko jak to z serwisem i częściami u niego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
becker Posted October 9, 2018 Share Posted October 9, 2018 no coż Hujosung jak sama nazwa wskazuje może być niezły... chyba tez bym wybrał zamiast jakiejś Hondy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arielantus Posted October 9, 2018 Author Share Posted October 9, 2018 Więc chyba na niego trafi tylko muszę się do niego przymierzy i zobaczę jak będę się czuł na siodle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg75 Posted October 9, 2018 Share Posted October 9, 2018 Varadero jest super jeździłem , ale w końcu kupiłem Shadowa 125 i jestem bardzo zadowolony tym bardziej że mam ponad 190 cm wzrostu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arielantus Posted October 9, 2018 Author Share Posted October 9, 2018 Mój ojciec ma ta hondę ale chyba 650 jak się nie mylę. Ja wole coś pod turystyka z zacięciem lekko sportowym jako pierwszy motor. Kiedy waszym zdaniem najlepsza jest pora na zakup motoru ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hawk1985 Posted October 9, 2018 Share Posted October 9, 2018 Sorry ale żadna 125 która może mieć 15KM nie będzie miała zacięcia sportowego, no chyba że mówisz o wyglądzie. Sprawdź KTM Duke 125, na bardzo niską masę więc będzie dobrze przyspieszać. Co do pory na kupno motocykla to wydaje mi się że na koniec sezonu masz szansę kupić trudne taniej niż na początek. Raczej ktoś chce sprzedać przed zimą. Wytapatalkowano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bankus Posted October 10, 2018 Share Posted October 10, 2018 Myślę, że teraz jest najlepsza pora na zakup dlatego że ceny już zeszły w dół a wybór jest dość duży. Handlarze będą jeszcze wyrywać sprzęty z zachodu tak do grudnia, bo na południu sezon jeszcze trwa. Sporo ludzi sprzedaje swoje maszyny po sezonie np. ze wzgl. na brak własnego garażu, czy na chęć zmiany, co skutkuje przeważnie zakupem wiosennym. Z czasem, tak do lutego co lepsze egzemplarze bedą wybierane z rynku i zostaną te najgorsze no i najtańsze. Poza tym kupując teraz masz argumenty negocjacyjne typu koszt ubezpieczenia, przeglądu, płynów dla moto które będzie spało snem zimowym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 10, 2018 Share Posted October 10, 2018 Całkiem ciekawy sprzęt,to Daelim Roadwin 125.Wersje na wtrysku powinny już być w twoim budżecie. Silniki na licencji Hondy,całkiem fajnie to śmiga. https://www.olx.pl/oferta/daelim-roadwin-125-fi-2011-kat-b-wtrysk-CID5-IDvK3ad.html Hyosung przez wiele lat robił silniki dla Suzuki,tutaj nie wyśmiewałbym koreańskch produktów.Jak sprzęt od rzeźnika,to i w silniku hondy diamentów nie znajdziesz. Całkiem fajny jest xrx125 super moto. Nieco bardziej wielozadaniowy jest RT125 Karion,ale raczej ten z silnikiem dohc i chłodnicą oleju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arielantus Posted October 12, 2018 Author Share Posted October 12, 2018 Dzięki za info. Mam możliwość kupić junaka nk 125 za 5 k lub junaka rs 125 pro za 6 k. Rs będę oglądał w poniedzialek. Oba motory podobno igły z przejechane po 3 k i na ponad rocznych gwarancjach. Który byście wybrali ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arielantus Posted October 12, 2018 Author Share Posted October 12, 2018 Ten motorek Daelim Roadwin 125 faktycznie ładny ale czy lepszy od Junak rs 125 pro ? Jest tylko jeden model do kupienia i chyba ciężko z części do niego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garnoo Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 ja bym sie mimo wszystko w chinszczyzne nie pchal - fakt, ze cenowo to masz nowego chinczyka lub ok 10letnia honde... ale radzilbym pozostac przy 'popularnych' markach a co do typu motocykla to radze cos ma zblizona pozycje do motocykli... na ktorych zdaje sie prawo jazdy - duza szansa, ze ci sie to spodoba i za rok, dwa zechcesz robic A nie przejmuj sie, ze np varadero jest 'duzy' - to w niczym nie przeszkadza, a wiekszy bedzie powazniej wygladac, wszystkie gadki typu mam tyle a tyle wagi i wzrostu mijaja sie z celem - jezeli wzrost masz wystarczajacy aby nogami dosiegnac ziemii to reszta sie nie przejmuj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Rk Posted February 26, 2020 Share Posted February 26, 2020 Znajoma ma HONDĘ CBR 125 do sprzedania, zapytam i stworzę info do sprzedania motocykla. Dość fajny stan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 27, 2020 Share Posted February 27, 2020 Kurwa, chłopie obudź się i spójrz na datę..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted February 28, 2020 Share Posted February 28, 2020 Ale znajoma teraz ma cebre do pylnięcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts