Rafał "Boho" Posted January 10, 2018 Share Posted January 10, 2018 Szanowni, mam pytanko - czy orientuje się może ktoś, czy i jakie są różnice między szarym a czarnym silnikiem w Rocketach 3 (zmiana weszła chyba w 2006)? Oczywiście oprócz koloru Gdzieś kiedyś czytałem że coś w nich poprawili, ale co konkretnie? Tak na marginesie, co do samej powierzchni silnika, to srebrny ma chyba jakąś powłokę na bloku silnika ceramiczną (czy coś w tym rodzaju - nie jest to raczej samo malowanie), która w dotyku jest gładka; oglądałem kiedyś egzemplarz z USA ze srebrnym silnikiem, który miał na całej powierzchni po obu stronach spękania, tak na oko około pół mm głębokie (podpytałem potem w serwisie i twierdzili, że to pewnie z przegrzania silnika). Swoją drogą, sprzedawca twierdził, że to normalne, a moto nie chciał odpalić twierdząc, że mu się akumulator siada od tego, a jak bym go usłyszał to bym pomyślał, że zepsuty bo tak coś w nim grzechota i wibruje jak chodzi, ale twierdził że one tak mają (co było oczywistym wciskaniem kitu, bo te silniki akurat pracują bardzo "kulturalnie"). Czarny już takiej powłoki chyba nie ma (jest chropowata). Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł1 Posted March 31, 2019 Share Posted March 31, 2019 Ja ma czarny silnik w swoim i nie jest chropiwaty mam 2011r Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts