Rafał "Boho" Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Szanowni forumowicze, pomyślałem o tzw. uniwersalnym wyświetlaczu biegów (np. GPT GI - 1001) i tu moje pytanie, a nawet kilka: 1) czy ktoś korzysta z takiego ustroństwa i warto? 2) czy jest toto precyzyjne i niezawodne (nie mam pojęcia na jakiej zasadzie działa)? 3) czy pokazuje też bieg właściwy, gdy zmiany dokonuje się stojąc (a propos mojego ostatniego niedopatrzenia)? 4) a może jakiś inny model w rozsądnej cenie? szczególnie w TR III. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekG Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Nie wiem jak ten konkretny ale tak ogólnie to uniwersalne wyświetlacze wyliczaja bieg z obrotów i prędkości czyli: 1. Nie działa na postoju 2. Nie działa przy wciśniętym sprzęgle a na polsprzegle klamie 3. Trzeba je "uczuć" po montarzu 4. Mam podobny tylko dedykowany do hondy (wpinany w gniazdo diagnostyczne) i mimo tych wad polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał "Boho" Posted December 6, 2017 Author Share Posted December 6, 2017 Dzięki za info. A jaki Ty masz model? - ten co ja podałem to jest jakiś najtańszy za 200 zł dedykowany m.in. do Triumpha, ale wiem że pasują tez inne modele i innych producentów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekG Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Jakiś GiPro, ale nie pamiętam jaki konkretnie. Dedykowany do hondy, montaż bez żadnego rzeźbienia w instalacji, wtyczka do gniazda, potem "nauka" i gotowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał "Boho" Posted December 7, 2017 Author Share Posted December 7, 2017 Modele Gripo są droższe od GPT, a co do tego czy lepsze opinie są różne. Myślałem jeszcze ewentualnie o PZRacing model GearTronic GT310. W sumie nie wiem czy jest mi to konieczne do szczęścia (w sumie to kwestia wprawy i przyzwyczajenia). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts