Dawcio2K Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Cześć Mam 16 lat i mam zamiar zakupić 125-e i problem tkwi w ty co mam wybrać. Motorek będzie używany do jazdy do szkoły na przejaszczki i niekiedy po szutrze. Proszę o doradzenie z góry dziękuje pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taurus Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 Varadero 125 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Kawa Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 Rozumiem, że ktoś ci kupi motocykl? Z twoich propozycji z tytułu widzę, że nówki chodzą za około 10 tyś. Proponował bym ci kupić używaną i nawet może coś tańszego może coś z polskich firm. Junak, romet czy barton. Dzięki temu jak np masz ograniczany budżet więcej zainwestować w ciuchy. Kiepski kask kupisz za 100 zł na allegro tylko po co jak jego jakoś sprawia, że w sumie to nie masz nic na głowie w razie upadku ;-) Mimo, że to 50 czy 125 warto się ubrać bo i nawet przy małej prędkości można sobie zrobić dużą krzywdę. Po za tym jak to pierwsza twoja maszyna i pierwszy raz będziesz uczestniczyć w ruchu to moim zdaniem nie warto kupować czegoś drogiego. Sugerował bym, żebyś kupił coś tańszego a np na kolejny sezon albo na osiemnastkę już coś konkretnego - generalnie gdy nabierzesz sprawy i pewności w jeździe. Za znacznie tańsze pieniądze da się kupić naprawdę fajne maszyny w tej klasie silnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
becker Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 kuzwa przejażdżki czego was tam uczom ?? napisz ile mozes dac na sprzęt, Duke jest droższy niz 10 tys., ja osobiście nie mam przekonania do chinskich marek, jaki silnik dwu czy czterosuw bo to jednak różnica, chyba ze ci jeden ch.. jak jedziesz i kręcisz moze czytałeś a może nie : https://www.scigacz.pl/Porownanie,supermoto,o,pojemnosci,125,cm3,1930.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MisterTwister Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Za przyzwoite wiaderko trzeba wyłożyć minimum 6-8 tys. zł. - wiem bo właśnie taki zakupiłem dla syna. Ciekawą alternatywą może być Kymco CK1 - niedoceniana jeszcze u nas marka. Taki motorek z 2015r. można kupić w naprawdę ciekawych pieniądzach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts