Jump to content
Forum Śląskich Motocyklistów

BAGAŻNIK i inne akcesoria.

marko_spider

Recommended Posts

4 godziny temu, kolba napisał:

cześć nie obraź się ale oparcie pasażera do takiego motocykla chyba nie pasuje

Wszystko zależy od właściciela... Kufry też nie pasują do CBR a jednak...  Niektórzy wolą modelki... A niektórzy wolą praktyczny motocykl.... Myślę że kolega szuka ze względów praktycznych a jak będzie jeszcze ładne to się na pewno ucieszy... 

• Like 1

Wybór kufrów jest przeogromny, wystarczy tylko poszukać w necie lub na allegro. Ja od lat korzystam z systemu monokey firm Givi/Kappa.

Jest to chyba najpopularniejszy system i jego niewątpliwym plusem jest łatwość nabycia, zbycia i dostępność do części zamiennych ;)

Oparcie do takiego kufra to wydatek rzedu 80-150zł w zależności do jakiego modelu kufra ma byc założony.

Na Alledrogo znajdziesz wszystko czgo potrzebujesz, od stelaża, poprzez płyte, po kufer i oparcie.....

Mam Givi od roku. Dodatkowo bym polecał Hepco&Becker, ale w PL trudno je gdzieś przymierzyć. Jeżeli zamierzasz więcej podróżować, to nie patrz na wygląd, tylko inwestuj w aluminiowe.

Osobiście jestem zdania na motocyklu kufer musi fajnie wyglądać, więc polecam wpisać w google grafika "SV 650n topcase" i poszukać czegoś co będzie pasować :)
Ale może ja jestem zbyt pedantyczny, bo przed kupnem centralki mierzyłem do motocykla 5 rożnych kufrów :D

• 1 month later...
  • 8 months later...

Na Twoim miejscu zajrzałbym na allegro - jestem pewny, że przy jego pomocy znajdziesz jakiś fajny bagażnik pasujący do Twojego modelu! Swoją drogą, wymieniony przez @Hawk1985 model bagażnika prezentuje się naprawdę świetnie!