Jump to content
Forum Śląskich Motocyklistów

wyjazd na tor wrzesień 2016

Jaguś

Recommended Posts

Cześć 

pytanie do osób rozeznanych w temacie wyjazdów na tory wyścigowe, te profesjonalne. Z tego co wiem najwięcej jazd organizowanych jest na  Slovakia ring, Brno i Pannoria. Interesuje mnie wyjazd we wrześniu, w sumie obojętne na który tor. Jak się zapisać? Gdzie szukać dostępnych terminów? Szukałam już jakiś informacji w necie. Motormania nie organizuje  track day'a we wrześniu- info uzyskane u źródła. Jakie są inne możliwości? Grandys duo? No i jaki koszt całkowity (mniej więcej) przy opcji dojazd we własnym zakresie, tzn konkretnie na 2 kołach :-) 

pozdrawiam 
Jaguś

Jak na slovakiaring.sk klikniesz w Grandysowy termin we wrześniu (21 i 22) to pojawi się takie coś:

http://www.slovakiaring.sk/racingove-agentury/grandys-duo/

Najlepiej będzie napisać do nich maila i się popytać. Koszt całościowy dwudniowej imprezy z opcją noclegu w hotelu/pensjonacie to 1800-2000 zł. Bez opon. Przy czym nie polecam dojazdu na kołach bo w razie nawet lekkiej gleby i urwania wajchy z biegów albo sprzęgła masz duży problem. Czy choćby inna awaria się trafi i leżysz jak szlauch na budowie. Przyczepka albo bus i śmigasz na komforcie psychicznym.

dzięki za odpowiedź. Z GrandysDuo pod koniec września na Slovakia ring- można rozważyć ale w międzyczasie znalazłam sobie coś w zasadzie pod nosem :-) , konkretnie Hockenheim. 

podaje przy okazji link do fajnej stronki- może się komuś przyda (większość torów w Europie= Strecken, możliwość wybrania również rodzaju imprezy= Veranstalungen oraz sortowanie po terminie)

https://www.speer-racing.de/de/buchen/?tx_rem_pi1[filter]=track&tx_rem_pi1[pageTitle]=Sachsenring (D)&tx_rem_pi1[action]=filter&tx_rem_pi1[controller]=Race&cHash=e506c7222a695f28dd05c7df8fd32b53

pozdrawiam

Jaguś