macq Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Czy ktoś organizuje spotkania gdzie można poćwiczyć precyzyjną jazdę na placu? Nie znalazłem tematu na forum. Takie zabawy są bardzo kształcące dla doskonalenia techniki jazdy. Placy w Katowicach nie brakuje więc jeśli nikt jeszcze nic nie organizował to zapraszam do tematu. Poszukamy miejscówki, pojeździmy i powymieniamy się doświadczeniami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruda zołza Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Mini gymkhany są na imprezach organizowanych przez Stowarzyszenie "Dawców Uśmiechu" i OSK HellRide. Zazwyczaj są one w formie konkursów z nagrodami - ostatnio na AutoMotoShow (15 maja) na Expo Silesii oraz na Bezpiecznej drodze przy CH Auchan w Sosnowcu (17 kwietnia). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomass Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Tylko takie imprezy organizowane są dość rzadko a pomysł faktycznie dobry żeby znaleźć sobie jakąś miejscówkę i w swoim gronie czasem trochę poćwiczyć. Jestem za. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macq Posted May 23, 2016 Author Share Posted May 23, 2016 Głównie chodzi o zabawę i szlifowanie umiejętności przydatnych w ruchu miejskim. W sumie wystarczą mini pachołki (lub coś co je udaje) i plac o dobrej przyczepności. Zainteresowani nich się wpiszą to umówimy się kiedyś na spotkanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruda zołza Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 O 22 maja 2016 o 14:00, thomass napisał: Tylko takie imprezy organizowane są dość rzadko a pomysł faktycznie dobry żeby znaleźć sobie jakąś miejscówkę i w swoim gronie czasem trochę poćwiczyć. Jestem za. Racja, są organizowane parę razy do roku, ale jakoś chętnych do brania udziału w konkursach nie ma… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomass Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Hmmm... W sumie sam nigdy w tym udziału nie brałem bo wstydliwy jestem ale ogólny pomysł do spotkania się w swoim gronie aby podszlifować swoje umiejętności uważam za jak najbardziej trafiony. Tylko przydałoby się ktoś na prawdę ogarnięty w temacie żeby sobie niepotrzebnie krzywdy nie zrobić. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zet4 Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Byłem dziś pojeździć manewrowo ale nie kleiło. Za to oberki wychodziły [emoji3] https://vimeo.com/179099056 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macq Posted August 16, 2016 Author Share Posted August 16, 2016 Super. Gdzie ten tor i kiedy jedziemy? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts