Proximat3 Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 Witam wszystkich serdecznie,Moja dziewczyna planuje kupić na swój pierwszy motocykl Suzuki GS 500, najlepiej rocznik po 2000. Niestety ja doświadczenia i wiedzy w mechanice motocyklowej nie mam, więc piszę tutaj.Sam jeździłem na GPZ 500s jakiś rok, ale na tym moja przygoda się skończyła. Trafiłem na minę pomimo tego, że był ze mną znajomy, który ten motocykl sprawdził i się nim przejechał, ale nic nie zauważył, a motocykl okazał się złomem.Mniejsza z tym.Dziewczyna ma do wydania max. 5500zł (im taniej tym lepiej, zostanie na przegląd i standardowe wymiany płynów, filtrów i resztę wydatków) i w tej cenie chciałbym dla niej znaleźć Suzuki, którą mogłaby się cieszyć, nie jeżdżąc co tydzień do mechanika, jak było to w moim przypadku.Potrzebujemy osoby znającej się na motocyklach, która będzie rzetelna. Oczywiście nic za darmo, na pewno się dogadamy. Mieszkam w Katowicach, ona w Chorzowie.W oko wpadł nam motocykl poniżej, jeśli po fotkach coś wyda Wam się podejrzane, napiszcie Z góry dzięki za wszelkie informacje albo namiary na osoby skore do pomocy. Pozdrawiam, Marek.http://olx.pl/oferta/suzuki-gs-500-k2-CID5-IDaI3Bj.html#d362e92ace Link to comment Share on other sites More sharing options...
bowscher Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 a moze pewniej to ?http://www.motocykle.slask.pl/index.php?/topic/135428-s-kawasaki-er-5-2001/od forumowicza a sprzęt podobny i w kwocie o której pisałeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proximat3 Posted July 22, 2015 Author Share Posted July 22, 2015 Po moich przygodach zraziłem się do kawasaki, zresztą suzuki gs 500 wydaje mi się najlepszym wyborem dla dziewczyny.Także pozostanę przy swoim, podobają się jej GSy, więc ponawiam prośbę o kontakt z osobą skorą do pomocy Link to comment Share on other sites More sharing options...
nfs Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 Ja mam takie coś do sprzedania.Cena do zapłacenia 5900 .Gabarytowo to taki sam motocykl,jedynie mocniejszy,bardziej stabilny i ogólnie nowocześniejszy.http://olx.pl/oferta/honda-hornet-fazer-bandit-cbr-cb500-deauville-er-CID5-IDawhtD.html#1ac14a6b3c Link to comment Share on other sites More sharing options...
severian Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 Rzeczywiście Hornet jest ze sto razy lepszy od przedpotopowego gieesa. Jeśli panna jest w stanie ogarnąć ponad 90 KM to nic tylko brać..,. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek90 Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 Rzeczywiście Hornet o wiele lepszy pod względem mocy silnika i prowadzenia, ale...nie zapominajmy, że chłopak szuka PIERWSZEGO moto dla dziewczyny. Myślę, że proponowana Kawa nie jest złym pomysłem:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proximat3 Posted July 22, 2015 Author Share Posted July 22, 2015 Panowie kurcze oferty sprzedaży motocykla wrzucajcie na odpowiednie forum, ja tutaj proszę o namiar na kogoś kto pomoże mi w zakupie motocykla, a nie o rady jaki motocykl kupić.Jeśli chcecie już koniecznie wrzucać linki, to niech to będą oferty Suzuki GS 500. Tylko.Dziewczyna chce taki motocykl i taki sobie kupi, nie ma sensu mącić i rzucać modelami i markami, bo zdania nie zmieni.Pozdrawiam.Edit://Dodam tylko, że jeśli o mnie chodzi to Horneta bym na pewno w takim wyposażeniu przygarnął, ale nie sądzę żeby udało mi się zmienić decyzję dziewczyny, przeraża ją moc i masa, a prawka nie ma, do czasu aż zda motocyklem będę jeździł ja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 znajdź na forum Danvielda. On prześwietli ci sprzęt, który sam wybierzesz. Albo wrzucaj tutaj konkretne oferty to może ktoś pozna maszynę i będzie mógł polecić. Grzesiek (nfs) pewnie coś podpowie, ale ta hornetka to naprawdę okazyjnie z tym wyposażeniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proximat3 Posted July 22, 2015 Author Share Posted July 22, 2015 Tak słyszałem o Danvieldzie czytając tematy innych.Co do Horneta, jak by o mnie chodziło to bym się nim zainteresował, ale nie o mnie chodzi Co do konkretnej oferty to jest w 1 poście i nikt nie napisał o tej maszynie nic, wklejam jeszcze raz.http://olx.pl/oferta/suzuki-gs-500-k2-CID5-IDaI3Bj.html#d362e92ace Link to comment Share on other sites More sharing options...
DANVIELD Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Świerczyniec yop rzut kamieniem odemnie. Motocykl wyglada interesujaco na złej jakosci zdjęciach.Jeżeli to był ex anglik to odradzam na starcie. Generalnie zbyt wiele tu nie wywróżymy z tych fusów.Wyglada na przyzwoity oryginał, dekle z logo na swoim miejscu. niestety rdzy nie widać.. cięzko powiedziec o detalach.Może warto wziąc przedlifta w lepszym stanie bez korozjii? (czasem trafiam na "cukierki")z tym smarem miedzianym jest zajebisty:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proximat3 Posted July 23, 2015 Author Share Posted July 23, 2015 Jak będę miał potem chwilę czasu to zadzwonię do gościa i zapytam o angielskie korzenie i inne sprawy techniczne ;PW międzyczasie jeśli ktoś ma jakieś inne oferty z GSem ze Śląska to chętnie rozważę PzdrEdit://To jeszcze mi napiszcie o co w przypadku GSa pytać, jakie są najczęstsze usterki i wady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
imnariel Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 A może by tak do powitalni? ;-> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proximat3 Posted July 23, 2015 Author Share Posted July 23, 2015 Rejestracja: 14 kwi 201314 postówWitałem się 2 lata temu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 a może: http://olx.pl/oferta/honda-cb500-96-rok-100-sprawna-CID5-IDaUjCT.html#ef89c6fa9dKtoś na fb polecał ten sprzęt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proximat3 Posted July 23, 2015 Author Share Posted July 23, 2015 Szczerze powiem, że jak na CeBulę to cena dziwnie niska, przyjrzę się potem temu sprzętowi Link to comment Share on other sites More sharing options...
imnariel Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Rejestracja: 14 kwi 201314 postówWitałem się 2 lata temu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proximat3 Posted July 23, 2015 Author Share Posted July 23, 2015 W profilu nie wyświetla mi tematów i postów sprzed 2 lat, w których się udzielałem, ale na pewno się witałem i pisałem o problemach z moją GPZ 500s Nie róbmy offtopu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nfs Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 No i hornet sprzedany,cbf125 też sprzedana.Zostały 3 skutery ,wszystko dobre nie zajechane.Powodzenia w poszukiwaniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DANVIELD Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Pokaż ! ;-)Marysia Cie chyba podrywa:PCo do GS, sprawdź kołyske silnika czy nie gnije przy wydechu, sprawdź kołyske amortyzatora tylnego (lubi zardzewieć)historia serwisowa głównie regulacja zaworów - ze względu na małe tolerancje warto o nie zadbać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proximat3 Posted July 24, 2015 Author Share Posted July 24, 2015 http://allegro.pl/show_item.php?item=5554656067#40f8e38489A co sądzicie o Tym? Cena niższa, wygląda porządnie, detali się nie dopatrzę, za mała rozdzielczość fotek. Ale niska cena pozwoliłaby nam na bardziej gruntowny przegląd, dołożenie gmoli i innych bajerów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nfs Posted July 24, 2015 Share Posted July 24, 2015 Wiesz troche slabo sie orientujesz.Wez jedz do pmmotor albo bigbikes gostyn i tam kup sobie co sie podoba.To bedzie najlepsze wyjscie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proximat3 Posted July 24, 2015 Author Share Posted July 24, 2015 Gdybym się orientował, nie byłoby tego tematu Niestety u żadnego z nich nie ma niczego co bym mógł dla niej kupić, jedynie GPZ, którą miałem i z którą nie chce mieć już nic do czynienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nfs Posted July 24, 2015 Share Posted July 24, 2015 Jak cos pojawi sie dobrego dam znac.W aukcjach czesto jest tak ze zdjecia a to co na miejscu to dwie rozne rzeczy.Wiec trzeba jezdzici ogladac na zywo.Jak się boi jeździć to kup 125 na rok abo virago.Jak coś znajdziesz koło mnie blisko to przez weekend mogę sprawdzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DANVIELD Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 http://olx.pl/oferta/suzuki-gs-500-godna-uwagi-nie-er5-xj-cb-cbf-yzf-zamiana-CID5-IDaqyOp.html#4694be6fa3http://olx.pl/oferta/suzuki-gs-500e-2001-r-CID5-IDa4aPT.html#4694be6fa3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nfs Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 Siadasz jedziesz bo przegapisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts