Bolekk Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 cześć, jestem szczęśliwym posiadaczem tego w temacie i nie wiem czemu zaczeła się grzać. Przy spokojnej jeździe przez miasto dostaje temperatury że aż sie załacza wentylator. W poprzednim sezonie nie miałem takich objawów i nie mam pojęcia czemu sie tak dzieje,płyn wymieniony na nowy i dalej sie grzeje. Jakieś pomysły??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nfs Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Termostat,czujnik temperatury,uszkodzona pompa płynu,zasłonieta chłodnica.W takiej jednej maszynie co jeździłem w pompie wody łopatki ze starości skorodowały odleciały.Jakies szczatki tylko kręciły się reszta wyplukana po wymianie płynu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bolekk Posted February 18, 2015 Author Share Posted February 18, 2015 Czujnik temperatury wymieniony, pompa była rozbierana, Chlodnica wody i oleju przedmuchana z piasku i kamyczków. Jakieś inne pomysły? Z góry dzieki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu64 Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 Piszesz że chłodnica była płukana z piasku i wymieniony czujnik temperatury. A termostat. Jakiś paproch mógł zablokować termostat i się nie otwiera tak jak powinien przez co szybko się grzeje. Nie wiem jak w motocyklu ale w samochodzie jest mały i duży obieg chłodziwa. Edit: Termostat znajduje się w tuż przy wlewie płynu chłodzącego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zet4 Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 Zdemontuj termostat i wrzuć do wrzątku. Zobacz czy się otwiera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bolekk Posted February 22, 2015 Author Share Posted February 22, 2015 Ok,zlokalizowałem, porozbieram zrobie próbę i dam znać.Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bolekk Posted March 20, 2015 Author Share Posted March 20, 2015 faktycznie padł termostat,nowy kupiony i założony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu64 Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 Miło żeśmy pomogli. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bolekk Posted March 26, 2015 Author Share Posted March 26, 2015 serdeczne dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts