PiotRR Posted March 1, 2015 Share Posted March 1, 2015 przejrzałem na moto-opinie.info i wybrałem kilku faworytów mam nadzieje, że w końcu coś wybiorę biorę pod uwagę, że te oponki na mokrym nie będą już takie dobre jak te turystyczne np Michelin Pilot Road 4 1. Bridgestone Battlax BT-016 PRO 2. Bridgestone Battlax S20 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Smaczne Posted March 1, 2015 Author Share Posted March 1, 2015 dzięki Wam za kolejne rady, Piotrze no wahałem się pomiedzy bridgestone s20 evo a METZELER SPORTEC M7RR i wybór padł na metzelery Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotRR Posted March 1, 2015 Share Posted March 1, 2015 No trudno Marcinie Niech się dobrze kleją! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Smaczne Posted March 1, 2015 Author Share Posted March 1, 2015 dzięki relacje może i jakąś dam w porównaniu z aktualnymi gumami (chyba pilot road 2 jeszcze sprawdze ;P) ale bedzie raczej mało istotna ze względu na znikome doświadczenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nfs Posted March 1, 2015 Share Posted March 1, 2015 No trudno Marcinie Niech się dobrze kleją! Mącisz mu w glowie Jak wskazuja obiektywne testy (które wiadomo czesto są mało objektywne ) M7 musi być dobra.http://i148.photobucket.com/albums/s9/elmartin360/neumaticos_zps6df42f4a.jpgW dodatku jak ktoś sie zapyta kto ci je polecił mozesz powiedzieć Guy Martin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotRR Posted March 1, 2015 Share Posted March 1, 2015 Możesz też powiedzieć, że polecił je Valentinik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nfs Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Pomijając już to wszystko całą reklamę itp co jest trochę lepsze a co gorsze to wiadomo że bridgestone jest głównym dostawcą do gp więc na pewno wspiera rossiego,za to metzeler zaangażował się TT a Guy reklamuje metzelera i bmw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadio Posted March 8, 2015 Share Posted March 8, 2015 Arkadio szybko testuj te Z8 bo tez o nich mysle.Po dzisiajszym pomykaniu twierdzę, że oponki są super1. szybko jeśli nie bardzo szybko łapią temperaturę2. nie stygną szybko3. ze wzglądu, że nowe to jeszcze strach na winklach, ale do opanowania4. nie zauważyłem niepokojacych objawów typu shimmy (kiere puszczałem przy 60 jak i przy 100km/h)5. dzisijesze warunki--- temp. ~12*C naprawdę było OK Są to moje pierwsze nowe opony więc poręczność składania moto w zakręty nieporównywalna z moimi wcześniejszymi (płaskimi) BT 021, zero walki z maszyną. Przypuszczam, że wraz ze wzrostem temperatury skuteczność opon będzie sie tylko polepszała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brojler Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Strona Lovedunlop - 120pln na paliwo ptzy zakupie na paragon. Roadsmart 2 jeździłem i polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek CBR Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Ja za to przejeździłem dwa komplety nowych Dunlop RoadSmart pierwszej generacji i uważam, że jedna z lepszych gum. Bardzo dobrze trzyma na suchymi w deszczu. Trwały środek. Na kolanie też można bezpiecznie polatać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arczi137 Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Mialem okazje kawaleczek na Z8 smignac po mokrym, jak sa rownie dobre na suchym to wybor jest jasny. Zastanawiam sie jeszcze na Dunlop Qualifier I i II Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadio Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Mialem okazje kawaleczek na Z8 smignac po mokrym, jak sa rownie dobre na suchym to wybor jest jasny.Zastanawiam sie jeszcze na Dunlop Qualifier I i IIno to bierz śmiało Z8'ki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts