Bebok. Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 Też chcę wrócić do ćwiczeń i diety IF, ale brakuje motywacji - pepsi, kebaby itp skutecznie mnie hamują... Dwa lata temu też mi niewiele brakowało do "kaloryfera", może ze dwa kilogramy i trochę ćwiczeń na brzuch. No, ale potem przyszedł taki dzień - aaa tam, dziś już mało czasu, jutro poćwiczę. I tak się przekładało przez cały tydzień, potem drugi, aż w końcu zapomniałem, że ćwiczyłem. No i waga skoczyła z 82 na 96 w najgorszym momencie. Teraz mam koło 90. Jedyne co mi zostało, to obwód w bicepsie - okrągłe 40, a startowałem z 37. W pasie było 86, klata 108, teraz w pasie 96, klata 108, ale to już nie same mięśnie... Najlepiej mieć kogoś do ćwiczenia, bo oboje się jakoś nawzajem motywujemy, ale obecnie nie mam z kim. A pospawane żelastwo stoi na strychu i się kurzy. Motor też mnie mocno rozleniwił, bo przedtem dużo jeździłem na rowerze. Prawie codziennie 40minut-godzina, żeby te 20-25km zrobić. Dzień czy noc, byle nie lało i nie było za zimno. Latarka na kierownica i do lasa, na paprocany Echhh, trza się wziąć zaś za siebie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staszek_s Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 To niestety prawda, motor skutecznie potrafi odciągnąć od roweru. Trzeba to pogodzić jakoś.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekG Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 Kupić motorower ;) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staszek_s Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 Komarek na pedały, trzeba się rozejrzeć gdzieś, może się jeszcze znajdzie dobrze utrzymany egzemplarz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hawk1985 Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 5 godzin temu, Bebok. napisał: Też chcę wrócić do ćwiczeń i diety IF, ale brakuje motywacji - pepsi, kebaby itp skutecznie mnie hamują... Co do Pepsi to spróbuj Pepsi Max (jak dla mnie najlepsza z napojów typu cola bez cukru), choć pewnie zaraz ktoś zacznie pie*dolić że aspartam że rak etc ;) 100ml słodzonej koli to 10g cukru = 40kcal, 1l koli to 400kcal a to już sporo, lepiej te 400 kcal spożyć w lepszy sposób :-P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Walgav Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 Tak samo warto pomyśleć nad zdrowymi alternatywami dla cukru (jeśli ktoś nie umie sobie wyobrazić bez niego życia) - polecam ksylitol i erytrytol. Ten drugi praktycznie nie ma kalorii więc można go jeść do woli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MisterTwister Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 Ja jestem w stanie pogodzić jazdę motocyklem ze spalaniem kalorii. Łączę dwie pasje - jazda po bezdrożach i bieganie po polach z wykrywaczem. Moim trampkiem wjadę wszędzie tam, gdzie nie da się osobówką - jak znajdę fają miejscówkę, biorę wykrywacz i saperkę i naginam po polach? Kilka setek wykopanych dołków, to niezła gimnastyka. Niech ktoś spróbuje przejść się po świeżo zaoranym polu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Walgav Posted January 30, 2019 Share Posted January 30, 2019 Fajna zajawka i na pewno bardzo zdrowa Znalazłeś już coś fajnego w tej ziemi? Też kiedyś myślałem na takim urządzeniem ale brak czasu skutecznie wybił mi z głowy ten pomysł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 Wszystko co kolega znalazł, pewnie zgodnie z prawem Państwu Polskiemu oddał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted February 13, 2019 Share Posted February 13, 2019 6 godzin temu, motomotomoto napisał: Sam zastanawiałem się jeszcze nad spróbowaniem sobie kolarstwa górskiego. Ile trzeba byłoby wydać na rower, aby kupic sobie cos konkretnego? A to zależy... Byłem w poniedziałek w Rudzie Śl. w pewnym sklepie rowerowym i wpadły mi w oczy, fajne "górale" , ale , ale, ceny sięgały pod 30 tysiaków. Więc rozrzut jest dość duży od 500 do 30.000 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebok. Posted February 14, 2019 Share Posted February 14, 2019 Jak chcesz zacząć, to polecam kupić coś za 1500, maks. 2000zł. Jak ci się spodoba i uznasz, że "idziesz w to", to możesz stopniowo wymieniać osprzęt w kole: np amor powietrzny + pompka, hydrauliki z wyższej półki, SPD itd. Ja tak zrobiłem - kupiłem kellys salamander (z tyłu przerzutka xt, więc została) i zacząłem wymieniać. W ten sposób skonfigurujesz koło pod siebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekG Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 Potwierdzam co pisał przedmówca, też zaczynałem od półki 1500 (na wyprzedaży rocznika), po latach z oryginału została kierownica, mostek, siodełko i korby reszta łącznie z ramą wymieniona na skutek uszkodzeń, zużycia albo po prostu widzimisię Ale nawet na oryginale już się pojeździ i na pewien czas jest spokój. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
powolny Posted March 9, 2019 Share Posted March 9, 2019 Początek sezonu już dawno zastukał do drzwi ,aura odpowiednia więc ćwiczenia czas rozpocząć . Wiadomo im więcej włożysz ,tym więcej dostaniesz .Moja coroczna siłownia wygląda tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MisterTwister Posted March 9, 2019 Share Posted March 9, 2019 Na liczniku -14kg, walczę z 15-tym ? Bieżnię pomału zamieniam na rowerek - zamierzam od wiosny jak pogoda pozwoli więcej czasu jeździć na rowerze... Garderoba już w rozmiarze 2XL, do lata może XL - docelowo L ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Go.Mez Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 Czy ktoś z Was ćwiczy konsekwentnie w domu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 3 godziny temu, Go.Mez napisał: Czy ktoś z Was ćwiczy konsekwentnie w domu? Może na początek warto napisać coś o sobie w Powitalni?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Walgav Posted April 12, 2019 Share Posted April 12, 2019 21 godzin temu, Go.Mez napisał: Czy ktoś z Was ćwiczy konsekwentnie w domu? Ja, 3-4 razy w tygodniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LBG Posted April 26, 2019 Share Posted April 26, 2019 Dla mnie siłowania to takie jakieś sztuczne. Jazda na rowerze, pływanie, bieganie (ale normalne, a nie szuranie nogami), noga, siatka, pływanie łódką/kajakiem, rabanie drewna to sa naturalne sposoby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staszek_s Posted May 14, 2019 Share Posted May 14, 2019 Ja bym nie szukał cudownego rozwiązania w takich produktach, ale można spróbować zastąpić (częściowo) cukier czymś innym. Sam korzystam z serwisu http://diety.gazeta.pl/ , nie wychodzi to tak bardzo drogo, możesz looknąć. Korzyść taka, że nie kombinuję jak skomponować jadłospis tylko ktoś robi to za mnie a jednocześnie mam duży wybór zamienników jak mi coś nie spasuje. W każdym razie, jak już pisałem, w moim wypadku bez diety nie było szans na większy postęp w odchudzaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Walgav Posted May 14, 2019 Share Posted May 14, 2019 1 godzinę temu, Fishka napisał: A czy przy uprawianiu dużej ilości sportu przechodziliście także na jakąś dietę? A może po prostu ograniczyliście dane produkty? Nie mam za bardzo pieniążków na profesjonalnego dietetyka i dietę specjalnie dopasowaną do mojego organizmu jednak chciałabym zastąpić kaloryczny cukier na coś lżejszego. Znalazłam różne produkty https://www.bee.pl/9183-zdrowy-cukier co o tym sądzicie? Jeśli chcesz zastąpił zwykły biały cukier (lub trzcinowy - jedno g...) to polecam erytrytol (lub erytrol), ma praktycznie zerowy indeks glikemiczny i tak samo prawie 0 kcal. Jest drogi ale nie ma efektów ubocznych jak np. ksylitol (przy częstym stosowaniu ma właściwości przeczyszczające).Jednak samo ograniczenie cukru dużo Ci nie da, ważna jest dieta - jeśli nie masz kasy na dietetyka to na internecie jest wiele portali lub forów na których znajdziesz gotowe poradniki jak wyliczyć sobie zapotrzebowanie kaloryczne a potem jak ułożyć dietę. Z drugiej strony ze swojego doświadczenia powiem Ci, że najważniejsze to po prostu jeść zdrowo (czyli wykluczyć cukier, złe oleje, białe pieczywo itp.), dużo warzyw, mięso z wody, grilla lub z pary, zjadać jak najwięcej kasz i warzyw a najważniejsze to: nie obżerać się. Jak do tego wszystkiego dodasz aktywność fizyczną i będziesz się tego trzymała no to masz sukces gwarantowany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MisterTwister Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 Jak tam u Was dbanie o formę? Ja muszę się pochwalić, że utrzymuję aktywność na dość dużym poziomie, zmienił mi się metabolizm po ograniczeniu węglowodanów. Wiąże się to z zauważalnym spadkiem wagi, lepszym samopoczuciem ? Staram się kilka razy w tygodniu przed praca zaliczyć wcześnie rano siłownię. Człowiek wtedy inaczej funkcjonuje w ciągu dnia. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 A jak tam z wagą? (+/-) Roczek minął, więc nie był to słomiany zapał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Rk Posted February 26, 2020 Share Posted February 26, 2020 I na czym skończono temat? od siłowni, po rozciąganie i konfrontację Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_73 Posted February 27, 2020 Share Posted February 27, 2020 Wszystko związane z jakąś tam, aktywnością fizyczną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victoryMP Posted August 12, 2020 Share Posted August 12, 2020 Godzinę temu, corkery.jared napisał: Powinniśmy zadbać zimą o swoją sylwetkę i przygotować ją na upalne lato. masz sluszna racje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts