Poszukiwacz_500 Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 Przymierzam sie do wymiany płynu chłodniczego.Na forach polecają Dynagel 2000 jako ze kosztuje mniej niż dedykowane płyny do moto, a temperaturę wrzenia ma 130*C.No właśnie czy na pewno? Wg tego: http://www.autoland.pl/produkty/plyny_eksploatacyjne/dynagel_2000_koncentrat_plynu_do_chlodnictemperatura wrzenia w warunkach eksploatacyjnych to 130*Czaś wg ASTM D1120 (niewiele mi to mówi) to 109,5*CJakiś tam płyn Motula ma kilka stopni więcej, zaś znalazłem Bel-Raya Moto Chill Racing Coolant gdzie "Początkowa temperatura wrzenia i zakres temperatur wrzenia" to 109 °C Teraz pytanie, przepłacać za słowo "motocyklowy" w nazwie, czy zalać Dynagelem? Cytuj
kawasakiER6 Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 ja wlałem koncentrat K2 kuler (zielony), sam sobie go rozrobiłem do około -40 -50 Cytuj
.majzel. Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 dynagel spokojnie albo prestone Cytuj
PiotRR Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 Miałem Dynagela w turbo-beznynie, gdzie temperatury są niemałe i był ok, więc w moto też spokojnie wytrzyma. Będzie Pan zadowolony Cytuj
Abstynent Opublikowano 4 Września 2013 Opublikowano 4 Września 2013 Też latałem na Dynagelu i zero problemów Cytuj
Poszukiwacz_500 Opublikowano 5 Września 2013 Autor Opublikowano 5 Września 2013 dzięki Panowie W takim razie będzie Dynagel. Cytuj
LBG Opublikowano 5 Września 2013 Opublikowano 5 Września 2013 Miałem Dynagela w turbo-beznynie, gdzie temperatury są niemałe i był ok, więc w moto też spokojnie wytrzyma. Będzie Pan zadowolony Drugim kryterium jest rodzaj chłodnicy i materiał blok/głowicy. Po zaprzestaniu produkcji MOPAR sam szukam jednego do wszystkich pojazdów, bo mi się nie chce paru baniek trzymać. Cytuj
MarcinK. Opublikowano 6 Września 2013 Opublikowano 6 Września 2013 Polecam Prestone.Zalany mam tym płynem motocykl jak również obecny i poprzedni samochód. Prestone zawiera dość dobre środki antypienne oraz antykorozyjne.Nie mam porównania z Dynagel 2000, ale Prestona śmiało mogę polecić Cytuj
michal-szołtys Opublikowano 8 Września 2013 Opublikowano 8 Września 2013 również stosuje PRESTONE- w swoim 954 wszystko ok. Temp wrzenia bodajrze 127 st ma. Cytuj
hawk70 Opublikowano 11 Września 2013 Opublikowano 11 Września 2013 Też używam PRESTONE w quadzie i jak najbardziej ok Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi