Jump to content
Forum Śląskich Motocyklistów

Jakiej muzyki sluchacie?

agata8423

Recommended Posts

• 2 weeks later...
8 godzin temu, Bebok. napisał:

Przez długi czas miałem "Łzę..." jako dzwonek na telefonie :)

Pewnie się zgodzisz, że można polecić cały album: 

Podpisuję się pod tym rękoma nogami, wczoraj w pracy płyta byłą zapętlana kilka razy. :)

8 godzin temu, LBG napisał:

Faktycznie dobre, nie znałem tej płyty.

W takim razie musisz nadrobić bo jest to świetny materiał. ;)

• 2 weeks later...

Trochę inne klimaty niż powyżej :) ten kawałek mi wpadł w ucho i tam pozostał. Reszta wypocin tego zespołu nie zasługuje na większą uwagę, chyba, ze ktoś lubi takie klimaty.

I jeszcze z innej beczki. Fantastyczne na dobre słuchawki i wolny wieczór, by całkowicie oddać się 'muzyce' Klausa Schulze

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ja słucham, może nie wszystko do końca. U niektórych ludzi (m. in. - ja) podobają się tylko wykonawcy i utwory z młodości - późniejsza muzyka odbija się po prostu od mózgu. Tutaj mogę posłuchać tego, czego inni słuchają i poszerzyć horyzonty. Wiele ciekawych rzeczy zostało tu zaprezentowanych.

Właśnie kończy się na TVP film Zbigniewa Lesienia - Hotel Nostalgia, music hall z gwiazdami polskiej piosenki z lat 70 i 80, którzy śpiewają współcześnie. W każdą trzecią środę miesiąca chodzę na wieczory z czarną płytą (nazywam to Dysklupio = Dyskusyjny Klub Piosenki :D).  Na początku był prezentowany big beat, dla mnie nurt prawie, że nie znany, bo nigdy nie lubiłem polskich wykonawców i ich nie słuchałem w ogóle - teraz poszedłem posłuchać tej muzyki; potem był New Romantic, którego nienawidziłem, a teraz posłuchałem. Dla mnie muzyką byli Beatlesi i cały Hard Rock z Deep Purple, Led Zeppelin i Black Sabbath na czele.

Dziękuję.