Grzesinek Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 Witam .Proszę o doradę,stoję przed wyborem ubezpieczenia mojej Kawy ,czy ktoś morze mi doradzić dobry pakiet ubezpieczeniowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinRR. Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 Popytaj u ubezpieczycieli i ktory da Ci lepsza oferte to tam bierz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scorpion85 Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 Uderzaj do Warty i PZU, mają najtańsze ubezpieczenia jeśli chodzi o motocykle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
syku Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 opcja: szukaj - była już dyskusja na ten temat http://www.motocykle.slask.pl/topic/127816-ile-placisz-za-ubezpieczenie-swojego-motocykla/?hl=%2Bp%C5%82acicie+%2Bubezpieczenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
STAWROS Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 Uniqa i nigdzie nie jest taniej przerabiałem to w tamtym roku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brojler Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 Stawros, podaj jaką dokładnie masz polisę, na jaki motocykl, jakie masz zniżki, ile masz lat. Jeśli chodzi o samo OC to miałem tylko PZU i Wartę.Jeśli chodzi o samo AC to Allianz nie mając zniżek dla AC. Sprawa jest dosyć złożona. Jeśli chodzi o ubezpieczenia motocyklowe to nie ma wielu towarzystw do wyboru w naszym kraju, w przypadku AC jest ich jeszcze mniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
accord Posted February 7, 2013 Share Posted February 7, 2013 A może by tak temat do odpowiedniego działu przenieść ?!Nie to żebym się czepiał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abstynent Posted February 7, 2013 Share Posted February 7, 2013 A może autor chciał zasugerować, że ubezpieczenie to może być droga impreza ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksiezyc42 Posted February 7, 2013 Share Posted February 7, 2013 poj.1100 60 % znizki i w pzu 82 zeta za rok+ 90 NW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
onkel pyjter Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 600 cm3, zniżek nie wiem ile, możliwe że mniej niż księżyc42 - w PZU OC - 103 zł, OC + NNW 193 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koval Posted February 9, 2013 Share Posted February 9, 2013 Weź pod uwage też jakie opcje masz w cenie,np jak wyglada sprawa z Zieloną Karta,będziesz kiedyś chcial wyskoczyć na bałkany,zwiedzic kraje gdzie wymagaja ZK i mogą zacząc sie jaja,niektóre ubezpieczalnie nie maja w cenie karty albo wcale jej nie wydaja,a w takim wypadku wyrobienie gdzie indziej to od kilkuset zł do nawet 2k,ogólnie niższa cena ubezpieczenia nie bierze się z nikąd i jak porównasz opcje jakie oferują,droższe może wyjść taniej.Tylko pytanie czy bd jeździł koło komina czy potrzebujesz na cos więcej.Tak czy inaczej w moim wypadku PZU też wypada najlepiej. PS:Był już temat,gdzie ludzie pisali jakie moto,ubezpieczalnia,znizki i ile płaca,warto poczytać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robson_1987 Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 dzisiaj przedłużułem sobie ubezpieczenie w PZU przy 25% zniżki Oc 154 zł NNW 66złPZU Auto pomoc 130zł łącznie 350zł a latam cbr 900 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
STAWROS Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Stawros, podaj jaką dokładnie masz polisę, na jaki motocykl, jakie masz zniżki, ile masz lat. Jeśli chodzi o samo OC to miałem tylko PZU i Wartę.Jeśli chodzi o samo AC to Allianz nie mając zniżek dla AC. Sprawa jest dosyć złożona. Jeśli chodzi o ubezpieczenia motocyklowe to nie ma wielu towarzystw do wyboru w naszym kraju, w przypadku AC jest ich jeszcze mniej. Może trochę nie na czasie ale wyglada to tak że naginam sportem 600 lat mam z 33 ale 0 zniżek na moto i za samo OC płacę 112zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DANVIELD Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 poj 1600ccmPZU 40%znizkiOC 123złNNW 79zl(12 tys zl) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snowman Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 nie wiem czy wiecie ale ostatnio dowiedzialem sie ze w Unice jest cos takiego ze przy max znizkach ubezpieczenie NW kierowcy przy skladce ok 50 zł jest na 100000 zł ale OC tez musi byc w Unice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesinek Posted February 21, 2013 Author Share Posted February 21, 2013 600 cm3, zniżek nie wiem ile, możliwe że mniej niż księżyc42 - w PZU OC - 103 zł, OC + NNW 193 zł.cześć powiedz mi przyjacielu to na zdięciu to twoje? pochwal się.pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bertas Posted March 31, 2013 Share Posted March 31, 2013 Ja tam nie wierzę w to co mi mówią agenci od ubezpieczeń, sam sobie wyliczam gdzie mi się opłaca ubzpieczyć. Na tym kalkulatorze sprawdzamhttp://www.cuk.com.pl/kalkulatory-ubezpieczen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciek3891 Posted April 1, 2013 Share Posted April 1, 2013 Ja tam nie wierzę w to co mi mówią agenci od ubezpieczeń, sam sobie wyliczam gdzie mi się opłaca ubzpieczyć. Na tym kalkulatorze sprawdzamhttp://www.cuk.com.pl/kalkulatory-ubezpieczenTo źle robisz. Sprawdziłem kalkulator i najtańsza opcja wyszła 191zł w moim przypadku, a ja mam OC z NNW w PZU za 119zł. 60% zniżek CB500. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nessa Posted April 13, 2013 Share Posted April 13, 2013 Pytałam w centrum ubezpieczeniowym i powiedziano mi, że PZU jednak ma najtańsze ubezpieczenia. Wygląda to tak, że o ile dobrze pamiętam to OC przy pełnych z niżkach i wieku powyżej 26 lat wynosi mam nadzieje, że źle nie napisze - 82 zł. Bez zniżek i zwyżką za wiek (20%) to około 250zł. Rozłożenie na raty + 10% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reaper Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Jak dla mnie PZU 85zł za OC + NNW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoX Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 PZU - OC 82zł + NNW 92 zł = 174zł ( 60% zniżek, płacone w maju 2012r)Suma ubezpieczenia NNW - 14 000 PLN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubconnection Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Składka ubezpieczenia zależy od kilku czynników, a internetowe kalkulacje nie wiele pomogą. Zapraszam zainteresowanych do ubezpieczenia swoich maszyn na dwóch lub czterech kółkach, jak również niechuchomości itp. w ubezpieczalni PZU. Daje atrakcyjne zniżki. Darmowa kalkulacja w 30 min. Tel. 504-278-691 Przemek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaguś Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 Składka ubezpieczenia zależy od kilku czynników, a internetowe kalkulacje nie wiele pomogą. Zapraszam zainteresowanych do ubezpieczenia swoich maszyn na dwóch lub czterech kółkach, jak również niechuchomości itp. w ubezpieczalni PZU. Daje atrakcyjne zniżki. Darmowa kalkulacja w 30 min. Tel. 504-278-691 Przemek PW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bertas Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 To źle robisz.Nie sądzę, bo jak podzwoniłem po ubezpieczycielach to i tak jak pojechałem do CUK wyszło ,że kalkulator dobrze mi podpowiedział.Ale oczywiście nikogo nie namawiam, ja tylko mówię co sprawdziłem.Dzisiaj właśnie wałkowaliśmy temat ubezpieczeń u znajomych u których jestem, jak to wygląda za granicą i w Polsce. Temat rzeka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nfs Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Ja mam każdy pojazd gdzie indziej.Ta gadka o zniżkach stażu itp jest bezsensowna.Teraz ubezpieczyłem w Warcie piździka.Różnica ponad 50 % w stosunku do tego ubezpieczyciela u którego mam 2 inne.Jak ktoś chce mogę dać namiar do agentki bo była bardzo pomocna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts