Jump to content
Forum Śląskich Motocyklistów

Gdzie ubezpieczacie swoje motory?

Grzesinek

Recommended Posts

Stawros, podaj jaką dokładnie masz polisę, na jaki motocykl, jakie masz zniżki, ile masz lat.

Jeśli chodzi o samo OC to miałem tylko PZU i Wartę.

Jeśli chodzi o samo AC to Allianz nie mając zniżek dla AC.

Sprawa jest dosyć złożona. Jeśli chodzi o ubezpieczenia motocyklowe to nie ma wielu towarzystw do wyboru w naszym kraju, w przypadku AC jest ich jeszcze mniej.

Weź pod uwage też jakie opcje masz w cenie,np jak wyglada sprawa z Zieloną Karta,będziesz kiedyś chcial wyskoczyć na bałkany,zwiedzic kraje gdzie wymagaja ZK i mogą zacząc sie jaja,niektóre ubezpieczalnie nie maja w cenie karty albo wcale jej nie wydaja,a w takim wypadku wyrobienie gdzie indziej to od kilkuset zł do nawet 2k,ogólnie niższa cena ubezpieczenia nie bierze się z nikąd i jak porównasz opcje jakie oferują,droższe może wyjść taniej.Tylko pytanie czy  bd jeździł koło komina czy potrzebujesz na cos więcej.Tak czy inaczej w moim wypadku PZU też wypada najlepiej.

PS:Był już temat,gdzie ludzie pisali jakie moto,ubezpieczalnia,znizki i ile płaca,warto poczytać ;)

Stawros, podaj jaką dokładnie masz polisę, na jaki motocykl, jakie masz zniżki, ile masz lat.

Jeśli chodzi o samo OC to miałem tylko PZU i Wartę.

Jeśli chodzi o samo AC to Allianz nie mając zniżek dla AC.

Sprawa jest dosyć złożona. Jeśli chodzi o ubezpieczenia motocyklowe to nie ma wielu towarzystw do wyboru w naszym kraju, w przypadku AC jest ich jeszcze mniej.

Może trochę nie na czasie ale wyglada to tak że naginam sportem 600 lat mam z 33 ale 0 zniżek na moto i za samo OC płacę 112zł

• 1 month later...

Ja tam nie wierzę w to co mi mówią agenci od ubezpieczeń, sam sobie wyliczam gdzie mi się opłaca ubzpieczyć. Na tym kalkulatorze sprawdzam

http://www.cuk.com.pl/kalkulatory-ubezpieczen

To źle robisz. Sprawdziłem kalkulator i najtańsza opcja wyszła 191zł w moim przypadku, a ja mam OC z NNW w PZU za 119zł. 60% zniżek CB500.

• 2 weeks later...

Pytałam w centrum ubezpieczeniowym i powiedziano mi, że PZU jednak ma najtańsze ubezpieczenia. Wygląda to tak, że o ile dobrze pamiętam to OC przy pełnych z niżkach i wieku powyżej 26 lat wynosi mam nadzieje, że źle nie napisze - 82 zł. Bez zniżek i zwyżką za wiek (20%) to około 250zł. Rozłożenie na raty + 10% 

• 1 month later...

Składka ubezpieczenia zależy od kilku czynników, a internetowe kalkulacje nie wiele pomogą. Zapraszam zainteresowanych do ubezpieczenia swoich maszyn na dwóch lub czterech kółkach, jak również niechuchomości itp. w ubezpieczalni PZU. Daje atrakcyjne zniżki. Darmowa kalkulacja w 30 min. Tel. 504-278-691 Przemek

• 3 weeks later...

Składka ubezpieczenia zależy od kilku czynników, a internetowe kalkulacje nie wiele pomogą. Zapraszam zainteresowanych do ubezpieczenia swoich maszyn na dwóch lub czterech kółkach, jak również niechuchomości itp. w ubezpieczalni PZU. Daje atrakcyjne zniżki. Darmowa kalkulacja w 30 min. Tel. 504-278-691 Przemek

PW

• 1 month later...

To źle robisz.

Nie sądzę, bo jak podzwoniłem po ubezpieczycielach to i tak jak pojechałem do CUK wyszło ,że kalkulator dobrze mi podpowiedział.Ale oczywiście nikogo nie namawiam, ja tylko mówię co sprawdziłem.Dzisiaj właśnie wałkowaliśmy temat ubezpieczeń u znajomych u których jestem, jak to wygląda za granicą i w Polsce. Temat rzeka.

Ja mam każdy pojazd gdzie indziej.Ta gadka o zniżkach stażu itp jest bezsensowna.Teraz ubezpieczyłem w Warcie piździka.Różnica ponad 50 % w stosunku do tego ubezpieczyciela u którego mam 2 inne.Jak ktoś chce mogę dać namiar do agentki bo była bardzo pomocna.