warsuz750gsxf Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 Czesc,Macie jakies zdanie o kaskach Scorpion? Interesuje mnie model EXO 900 Air.Potrzebuje integrala z odchylaną szczęką i przeciwsloneczny mechanizm.Czy ktos moze sie wypowiedziec co to za firma? Kask jest dosc drogi okolo 1200zl.Od 3 sezonow jezdze w jakims HJC ale szybka nieszczelna, rozwala sie przy podnoszeniu i poza tym chce zmienic na cos cichszego i wlasnie otwieranego z przeciwsloneczna klapka.Czy to faktycznie polka shoei jak mowia mi w OLEK Motocykle w Goczalkowicach? Cytuj
gepcio Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 Jeśli sukasz dobrego szczękowca to Scorpion EXO-900 jest godny polecenia.Jest dużo cichszy niż Nolany. Można przebudować go na otwarty kask. Jako jedyny kask szczękowy na rynku ma pompowanre poduszki, dla lepszego dopasowania.No i jeszcze , produkowany jest w stanach.Zajedź do MOTOHYBRID w Zabrzu tam mają Scorpiony. Cytuj
ilmarinen Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 ja mam scorpion exo 750.świetnie wykonany kask kompozytowy, z zapieciem DD, bajerem w postaci pompki pompującej poduszki wewnątrz kasku, łatwo sciagalną szybką. ja jestem ze skorpionów bardzo zadowolony. cztery gwiazdki w tescie bezpieczenstwa SHARPhttp://sharp.direct.gov.uk/ - znajdz swoj kask.a poza tym scorpiony bardzo dobrze sobie radzą na rodzimym rynku amerykańskim i stamdąd chyba pochodzą.Polecam. Cytuj
Baszczyk Opublikowano 16 Maja 2011 Opublikowano 16 Maja 2011 Ja posiadam Scorpion EXO 1000 i poszukuje do tego modelu lustrzanej szybki. Czy ktoś z was może wie gdzie taka mogę kupić? Na allegro widuje takie ale przeznaczone do kasków japońskich a do Scorpiona nie znalazłem. Jak by ktoś z was miał jakieś informacje na ten temat byłbym bardzo wdzięczny.Pozdrawiam Cytuj
Baszczyk Opublikowano 16 Maja 2011 Opublikowano 16 Maja 2011 np. ebay.dehttp://cgi.ebay.de/Scorpion-EXO1000-Visier-EXO-1000-Verspiegelt-Silber-/180624041661?pt=Helmzubeh%C3%B6r&hash=item2a0e0826bdDziękuje za informacje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi