Jump to content
Forum Śląskich Motocyklistów

Foto Śląskich Motoartystów

.:BadMan:.

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Hmmmm...

Ta Honda byłaby dobrym rozwiązaniem dla kolegi Krizi - co szuka drugiego moto

..................................................................................................................................................................................................

"Wypisałem sobie co bym chciał od 2 moto lecz ciężko mi znaleźć maszynę która by miała wszystkie te wymagania które sobie wypisałem ale może ktoś coś podpowie. Głównie zależy mi na tym by moto:
- miało wygodną pozycje za kierownicą (fajnie jakby były jakieś uchwyty z tyłu dla pasażera)
- miało w miarę niską wagę ( chudzielec ze mnie a wolę mieć maszynę którą po wywrotce uda mi sie samemu podnieść dlatego głownie też wybierałem ścigacze bo są w miarę lekkie)

- ochrona przed wiatrem (nie chodzi tu o w pełni obudowany plastikami moto ale coś na wzór Bandit-a S czy Fazer-a S )

- pojemność nie ma wielkiego znaczenia ale fajnie jakby maszyna mogła się rozpędzić chociaż do 180 hehe

- moto będzie raczej używany do wyjazdów na jakieś zwiedzanie albo wybrać się gdzieś na weekend pod namiot"

.....................................................................................................................................................................................................

Wygodna pozycja jest

Z tyłu uchwyt dla pasażera jest

Może niskiej wagi nie ma, ale raczej się nie przewróci 

Ochrona przed wiatrem jest

W pełni zabudowany plastikami nie jest

180 poleci

można nim pozwiedzać i jak najbardziej pod namiot na weekend, też się nada

• Like 1

• 4 weeks later...

Nie potrafię dostrzec ani grama artyzmu w moich zdjęciach i uważam, żem nie godzien tego tematu, bo niektórzy dali tutaj swoje próbki najwyżej próby czy tam lotów i wypadam przy nich gorzej niż blado :D   Od kilku lat w ogóle nie przykładam się do tego tematu. Nawet aparat sprzedałem. Tryb AUTO, wyceluj, je*nij w przycisk migawki i lecim dalej....
Teraz nastał taki czas, że mniej sobie latamy z żonką po okolicy bliższej i dalszej, to stare foteczki sobie przeglądam, wertuję i kataloguję, jakieś wspomnienia tez mnie doganiają i ludzie, których dawno nie widziałem, zapomnieliśmy o sobie przez te lata minione. Wrzucem kilka żeby zaniżyć poziom.........
Fotki z google, więc jakość obcięta....

Nijak ma się do tematu wiadomo, ale chciałbym zaznaczyć, że w 2005 roku starałem się godnie reprezentować to forum na norweskiej ziemi, i jak tylko było to możliwe, to wszędzie nosiłem forumowe barwy :P

spacer.png
Nato Days 2012. Nic szczególnego, ale lubię to zdjęcie, bo przypomina mi czasy, kiedy ta impreza była w rozkwicie......
spacer.png

To chyba jakaś stara Gilera(jej zbiornik :D ), którą mój znajomy wyciągnął z szopy i wystartował nią w rajdzie Klamot w 2013 roku....

spacer.png

Wichrowe czasy off roadowe. Jedna z ekip na trasie, któregoś rajdu Choinki.....2014.
Nazwa była adekwatna do stylu ich jazdy. Zawsze na pełnej kicie :D 
spacer.png

Czasy Beemwjuuu.....Nie wiem co ta fota miała przedstawiać, czy wyrażać. Może to, że Beemwju nie wygląda dobrze w czerni i bieli? :D spacer.png

Człowiek, kontra Bieszczady. Mój dawno niewidziany kolega, z którym potrafiliśmy wiele wychlać i wiele wypalić ;) Jak przeglądam stare fotki z wyjazdów w Biesczad, to mam nieodparte wrażenie, ze trzeźwi byliśmy zazwyczaj w momencie przyjazdu i wyjazdy z tej pięknej krainy :D 
spacer.png

Gęsta zabudowa Pragi.......jest gęsta, ale to wie każdy kto tam był, a to zdjęcie....no nie wiem po co je trzymam :D 
spacer.png

To zdjęcie mówi, że w Rumunii w 2017 roku padał deszcz :D 
spacer.png

Co przedstawia to zdjęcie, albo jakie stawia pytanie? Czy w 2007 modne były bakobrody średniej długości ? :D 
spacer.png

Wyjebka. Ramoneska, odnzaka zlotowa i diversiona skręcona z trzech innych ;)  Nikt mi nie powie, że jak się miało apart na "kliszę", to nie robiło się głupich zdjęć, bo filmu było szkoda :D Chyba 1999 rok.

spacer.png

• Like 3

Wicher, te stare "kliszowe" mają swój urok a szczególnie wspomnienia związane z tym okresem.

Później, przy cyfrówkach u mnie nastał czas klikania wszystkiego co się rusza i miałem nawet taki okres gdzie klikałem np. całą trasę (wówczas) Ostróda - Katowice kierując busem. Później były już bardziej "przemyślane" zdjęcia a teraz łapię się na tym, że jadę, oglądam i nie robię zdjęć; chyba telefon mało ergonomiczny się zrobił a może to coś innego...

• 1 month later...

Szybkie dwie stówki po pracy.
Twardy dowód rejestracyjny odebrany, pogoda dzisiaj była super, więc trzeba było wykorzystać możliwości jakie dało to piękne popołudnie?
Zabytkowy most kolejowy w miejscowości Nowa Cerekwia.
Jest on nam dobrze znany, odwiedziliśmy go kilkukrotnie. Jeszcze niedawno remontowano tutaj drogę, a dużo wcześniej toczył się jakiś spór pomiędzy lokalną społecznością a PKP, które to chciało zlikwidować tą budowlę. To nas nieco zmartwiło i postanowiliśmy sprawdzić czy czasem po moście nie pozostały tylko wspomnienia.
Budowla stoi nad doliną rzeki Troi. Wybudowany w 1907 roku w ramach budowy linii kolejowej z Baborowa do Opawy, którą to otwarto w 1909. Ruch osobowy na odcinku linii przebiegającym przez most został wstrzymany w 1991, a towarowy w 1992. Ostatni pociąg przejechał przez most w 1996. W 2016 roku obiekt został wpisany do rejestru zabytków.

AM-JKLUaPPd4uOF_VfUixBSycp_6N0DooNwEIFBL

AM-JKLUvRbWFnvhy9xSfB4CdfXoO-zgLcNE9zLA3

AM-JKLX4_QEqevq0jiWQJsD-7W4-iFcj3Khk3JVP

• Like 1

W dniu 16.10.2021 o 19:56, powolny napisał:

Dokładnie początek kanału ,ponieważ km "0" znajduje się w Kędzierzynie Koźlu .

Już kilka razy miałem w planie Port Gliwice - Kędzierzyn Koźle, ale wstyd się przyznać... Jakoś nie wyszło :blush:

A jak z czystością wody (nie chodzi o przejrzystość, raczej o zapach)?

• 3 months later...