mototurysta 11 Posted March 24 Report Share Posted March 24 No u mnie 404 Quote Link to post Share on other sites
victoryMP 138 Posted March 25 Report Share Posted March 25 u mnie tez. Quote Link to post Share on other sites
MikiZ75 24 Posted March 26 Report Share Posted March 26 Wyjechałem dzisiaj tylko zatankować... i jakoś tak 300 km pykło We Wro. i okolicach było około 18 stopni. 1 Quote Link to post Share on other sites
elemeledudek 37 Posted March 28 Report Share Posted March 28 Ja też zrobiłem 300, ale metrów po szutrach w koło garaży. Ale sprzęt przebudzony i z radością wyglądam sezonu. 2 Quote Link to post Share on other sites
elemeledudek 37 Posted March 28 Report Share Posted March 28 https://get.google.com/albumarchive/105895615007905891031/album/AF1QipOjcx7Fovot9Wvo1J3lVY6t__gEf19mNhyZ7P1v Czy teraz w temacie zdjęć coś sie zmieniło? Quote Link to post Share on other sites
Wicher 356 Posted March 28 Report Share Posted March 28 Witam. Chyba najwyższy czas uruchomić karuzelę 2021 Wrzucam pierwszą, udokumentowaną rajzę w tym sezonie. Fakt, skromnie i bez wodotrysków, ale mamy kilka asów w rękawie i nie chcemy wszystkiego ujawniać tak od razu. Sieeee wieeee.........więc spokojnie, wszystko w swoim czasie Plandemia się panoszy, Daniele Bez Majtek sie bogaco, diabli wiedzo co bedzie i czy krainy odległe podbijemy, i czy piniondze na wygłupy bedo, bo bena droga na stacji Orzełen. Trza robić swoje pomimo tego zamieszania, albo przynajmniej próbować. Dlatego standardowo cykl wycieczek pt: "A to znasz?" zostaje w harmonogramie zadań do wykonania, ale liczymy po cichu na grubsze tematy Odwiedziliśmy Stare Olesno, żeby zobaczyć wrak samolotu. Po raz kolejny zajrzeliśmy do pałacyku w Niewodnikach. Pokręciliśmy się chwilkę po okolicy po czym zawinęliśmy do pobliskiego Naroku, gdzie całujemy klamkę bramy zamku. Żadna strata. Pamiątkowa fotka zza płota i lecimy dalej do Krasiejowa, gdzie również całujemy klamkę domku odwróconego "nogami do góry". Cóż taki mamy klimat.... Skromne 260km. Standardowo opisy przy zdjęciach wraz ze współrzędnymi GPS(normalnie nowość). Mapka poglądowa na ostatnim zdjęciu. Google: https://photos.app.goo.gl/tmXm4LwmdAKjAnL26 Facebook: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3082862408648123&id=1950705531863822 2 Quote Link to post Share on other sites
grzesiek_73 268 Posted March 28 Report Share Posted March 28 Godzinę temu, elemeledudek napisał: https://get.google.com/albumarchive/105895615007905891031/album/AF1QipOjcx7Fovot9Wvo1J3lVY6t__gEf19mNhyZ7P1v Czy teraz w temacie zdjęć coś sie zmieniło? U mnie nie 404 Quote Link to post Share on other sites
trombel 6 Posted March 28 Report Share Posted March 28 Wczoraj 120 km po Beskidach. Bielsko Biała-Straconka-Międzybrodzie-Tresna-Żywiec-Przełęcz kocierska-Andrychów-Kęty i do bazy. Pogoda była miodzio choć na górskich winklach mokro. Śnieg spływa z gór po roztopach. Dziś nieco chłodniejsza niedziela ale najważniejsze, że sucha. Pętelka 180 km przez BB-Szczyrk-Przełęcz Salmopolska-Wisła Czarne obok rezydencji głowy Państwa-Istebna-Trójstyk granic PL-CZ-SVK w Jaworzynce, następnie Koniaków, Laliki, Milówka, Żywiec, Kęty- baza. Sporo nas już na drogach. 1 Quote Link to post Share on other sites
elemeledudek 37 Posted March 28 Report Share Posted March 28 https://photos.app.goo.gl/mtuLFqeyQ5jNzhPG8 A teroz ? W końcu sie musi udać. 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Wicher 356 Posted March 28 Report Share Posted March 28 Działa. Porządny kalendarz tam wisi i Świat Motocykli też całkiem świeży Fajna miejscówka. Quote Link to post Share on other sites
mototurysta 11 Posted March 29 Report Share Posted March 29 No terozki widć Quote Link to post Share on other sites
MikiZ75 24 Posted March 29 Report Share Posted March 29 elemeledudek - super eksploracja chociaż z drugiej strony żal patrzeć jak to niszczeje; prawie jak Prypeć. Quote Link to post Share on other sites
dziadu 7 Posted March 30 Report Share Posted March 30 Elemelek Udało się brawo ty,teraz wszystko jasne czyli mom tam iść posprzątać ? chyba nie ma już co bo w zeszłym roku się to zjarało ,tak cisnyli w radyjoku. Quote Link to post Share on other sites
elemeledudek 37 Posted March 31 Report Share Posted March 31 To muszymy podjechać to sprawdzić. Quote Link to post Share on other sites
mototurysta 11 Posted April 1 Report Share Posted April 1 No , kufa ino kiedy ? Quote Link to post Share on other sites
Wicher 356 Posted April 4 Report Share Posted April 4 Uwaga!!! Grozi zawaleniem!!! Kolejna propozycja wycieczki weekendowej w ramach projektu "A to znasz?". Wczesnym rankiem, statek kosmiczny VFR1200X zostaje wystrzelony z kosmodromu "WicherkiTeam" w Rudzie Śląskiej i po chwili ląduje na ziemi opolskiej. Tam, bohaterska załoga wykonuje szereg testów oraz badań, a następnie poprzez szeroko zakrojoną eksplorację, skrupulatnie wybranych obiektów, mierzy się z ich historią😄 Oto lista odkryć załogi. -Opuszczone Zakłady Ceramiczne w Szydłowie -Zespół pałacowo-parkowy w Tułowicach -Most Piastowski w Brzegu -Wiatrak z Grotowic w Muzeum Wsi Opolskiej(niedostępny, niezbadany). Treściwe 289km za nami. Niestety na finiszu, pogoda załamała się i wracaliśmy w paskudnej ulewie, ale na tropikalne upały jeszcze przyjdzie czas😉 FACEBOOK:https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3088247578109606&id=1950705531863822 GOOGLE:https://photos.app.goo.gl/WoMRqzFPFtpX9vEt5 1 Quote Link to post Share on other sites
Wicher 356 Posted April 5 Report Share Posted April 5 Czy z tej mąki będzie chleb?? Krótka, ale przyjemna trasa na jeden dzionek. Odpuszczamy opolszczyznę, niech sobie trochę od nas odpocznie. Postanowiliśmy pokręcić się po powiecie częstochowskim i odwiedzić już nam znane z zeszłego roku okolice. Odwiedzamy zabytkowy młyn w Białej Wielkiej oraz pałac Walentego Zwierkowskiego. Kolejny punkt na trasie to młyn w Bogumiłku oraz opuszczona szkoła w Wąsoszu. FACEBOOK: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3089070028027361&id=1950705531863822 1 Quote Link to post Share on other sites
mototurysta 11 Posted Saturday at 10:33 PM Report Share Posted Saturday at 10:33 PM Dzisioj mi sie udało piyrwszy roz w tym roku wyjechać motorkiym 😃 trasa dookoła zalewu Goczałkowickiego , wyszło ok 180 km . Jak to piyrwszo rajza zapomniołech maków z doma i jeździołech w starych co mom na garażu i wyglondajom już jak koronkowe 😔 telefonu tyż żech niy wzioł bo zostoł w kurtce na garażu . Ale rajza była udano i mom w końcu wypróbowany nowy zic 👍 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Heisenberg 2 Posted Saturday at 10:48 PM Report Share Posted Saturday at 10:48 PM Dobra to w końcu i ja się przyłączę. Razem byliśmy pod Wrocławiem Tak ja to ten co sporta przez dwa ni nie mógł domyć po tych lekkich szutrowych drogach jakie @elemeledudek zafundował🤣. Temat śledzę i jak jakiś termin mi spasuje to z miłą chęcią się podłączam. Quote Link to post Share on other sites
mototurysta 11 Posted Saturday at 10:53 PM Report Share Posted Saturday at 10:53 PM No jak ostatnio jechałem za jego tygrysem to mi odpadł przedni błotnik 😅 Trza namówić Wicherka , zawsze ma fajny pomysł na trasę . Quote Link to post Share on other sites
dziadu 7 Posted Sunday at 08:38 PM Report Share Posted Sunday at 08:38 PM Buachacha jednymu szuzblez odlecioł drugi piżdzika niy poradzi łopucować a jo znom takich co im kufer3 razy poradził łodlecieć abo stator w tym NRDowskim pizdziku się zjaroł, melek a jo za tobom lotom i lotom i nic z takich atrakcji o co kaman ? 1 Quote Link to post Share on other sites
faza1995 7 Posted Monday at 08:49 AM Report Share Posted Monday at 08:49 AM Dla tych którzy szukają ciekawych miejsc na niedzielne zwiedzanie coś z moich zeszłorocznych wypadów. Nysa. Miasto z bardzo bogatą historią i wieloma atrakcjami ( np. Jezioro Nyskie, Bazylika św. Jakuba I św. Agnieszki, Dom Wagi Miejskiej, obiekty obronne). "Twierdza Nysa to jeden z największych systemów fortyfikacyjnych w Europie. Nie jest tak dobrze znany jak chociażby Twierdza Kłodzko i Twierdza Srebrna Góra, jednak niczymi nie ustępuje tym dwóm perełkom Dolnego Śląska. Obiekty Twierdzy Nysa zachowały się w około 50-60% oryginalnych XIX wiecznych zabudowań i aktualnie zajmują powierzchnię aż 80 ha. Twierdza to również systemy korytarzy podziemnych, które w znacznej części są zawalone, zasypane oraz zalane." O solidności twierdzy niech świadczy fakt, że w 1807 r. Twierdzę Nysa przez 114 dni oblegały wojska napoleońskie i zdobyły ją dopiero po tym jak obrońcom skończyły się zapasy. Od siebie do opisu mogę dodać, że fortyfikacje w większości nie są zagospodarowane i niestrzeżone dlatego można je zwiedzać na własną rękę. Zwiedzając miasto bocznymi ulicami można natrafić na takie miejsca jak stary niemiecki cmentarz. 3 Quote Link to post Share on other sites
Piotrek. 37 Posted Monday at 02:11 PM Report Share Posted Monday at 02:11 PM Tyle razy byłem w Nysie a tam nigdy nie zajrzałem 😄 Może następnym razem pójdę pooglądać 😁 Quote Link to post Share on other sites
grzesiek_73 268 Posted 12 hours ago Report Share Posted 12 hours ago W dniu 11.04.2021 o 22:38, dziadu napisał: Buachacha jednymu szuzblez odlecioł drugi piżdzika niy poradzi łopucować a jo znom takich co im kufer3 razy poradził łodlecieć abo stator w tym NRDowskim pizdziku się zjaroł, melek a jo za tobom lotom i lotom i nic z takich atrakcji o co kaman ? Bo Ty we sobota cołki dziń i noc we garożu mutry dokryncosz na zicher. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts