Ramzes1 Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 Witam. Kolega kupił sobie w tym roku romecika 125 z 2007r i chciałem się was zapytać czy ktoś wie może jak to cacko odblokować? (o ile tak owe blokady wogóle posiada) Motor rozpędza się maksymalnie do 90 Km/h a chyba powinien jechać trochę więcej. Prosił bym o konkretne odpowiedzi i z góry dziękuje. Pozdrawiam Cytuj
ZAGLEBIAK Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 No 90km/h na 125 to troche mało ;/ moja 50 tyle leci ale Romet jest porównywany do Chińskich chopperów, skuterów itd ;/ ceny są podobne więc wszystko jest możliwe bo wymieniane przeze mnie wcześniej też nie mają wielkich osiągów ;/Ale jeśli ma blokady to bym stawiał na moduł zapłonowy.http://allegro.pl/item670743567_modul_odbl...el.html#galleryMasz tutaj odblokowany, miałem to samo w chopperku kecił się tylko do pewnej ilości obrotów a po założeniu modułu odblokowanego kręcił się do wyższej ilości przez co zwiększyła się prędkość maksymalna. Kupcie taki moduł tylko sprawdź ilość pinów jaki ma w starym 2+4 lub 5 pinów powinno wystepować i poszukaj na allegro Szerokości Cytuj
skag Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 czy ktoś wie może jak to cacko odblokować? (o ile tak owe blokady wogóle posiada) Motor rozpędza się maksymalnie do 90 Km/h a chyba powinien jechać trochę więcej.Cześć!Nie sądzę, żeby tam było jeszcze cokolwiek do odblokowania. Jeździłem na kursie Yamahą YBR 125 i ona też więcej niż 90km/h to nie jeździła.Pozdro.edit. BTW. czytałem test tego motocykla. Czy kolega naprawdę chce nim jeździć więcej niż 90/100km/h? Pewnie że można kupić inny moduł zapłonowy, ale c'mon... nie lepiej zainwestować w dobre opony i nauczyć się na tym sprzęcie schodzić na zakrętach do kolana? Cytuj
Ramzes1 Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Opublikowano 2 Lipca 2009 Dzięki za info. zobacze tylko jeszcze czy nie ma jakiejs blokady na gaźniku a w razie czego będziemy kombinować z tym modułem. Kumpel uczy się dopiero jeździć na tym mopliku tylko że jak lecimy gdzieś dalej to mógłby jechać szybciej. pzdr Cytuj
ZAGLEBIAK Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 skaq ale 125 powinno osiągnąć więcej ;/ jakiej to jest produkcji? ;/ jak mówiłem moja Aprilka koło 100km/h leci a ma pojemność 50 a ten Romet jest taki szosowo-turystyczna podchodząy pod sportowy więc też powinien troche wycisnąć ;/Moduł powinien dużo dać a póxniej brał bym się za gaźnik- kruciec ssący większy wsadził , może w tłumiku blokada być jak w skuterkach ;/ ale moduł to podstawa jeśli ma zablokowany ;/ A jak się uczy jeździć to niech lepiej jeździ wolniej a szkoli technike pokonywania zakrętów itd ale niech nie schodzi "do kolana" bo szlif zaliczy wg mnie Cytuj
Ramzes1 Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Opublikowano 2 Lipca 2009 Dzięki za podpowiedź z tym tłumikiem bo tego pod uwage nie wziąłem. Coś się wykombinuje. PZDR Cytuj
Cross Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 skaq ale 125 powinno osiągnąć więcej ;/ jakiej to jest produkcji? ;/ jak mówiłem moja Aprilka koło 100km/h leci a ma pojemność 50 a ten Romet jest taki szosowo-turystyczna podchodząy pod sportowy więc też powinien troche wycisnąć ;/Moduł powinien dużo dać a póxniej brał bym się za gaźnik- kruciec ssący większy wsadził , może w tłumiku blokada być jak w skuterkach ;/ ale moduł to podstawa jeśli ma zablokowany ;/ A jak się uczy jeździć to niech lepiej jeździ wolniej a szkoli technike pokonywania zakrętów itd ale niech nie schodzi "do kolana" bo szlif zaliczy wg mnie jezy dzieciaku rs'ka to jest zwei takt Cytuj
adik93 Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 z tego co wiem to to ni mo blokad... ale powiedz jeszcze do ilu obrotomierz pokazuje jak mu na maxa da? Cytuj
Motobandit Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 Witam , nie proponuje zakladania odblokowanych modulow moze zwiekszy to nie znacznie predkosc tego CHINCZYKA ale wezcie pod uwage jakie w chinczykach sa materialy i napewno zmiejszy to zywotnosc tego silnika o polowe przy wkrecaniu sie wiekszych obrotow wiec moze warto sie zastawnowic czy lepiej jezdzic 20km/h wiecej i za jakis czas zrobic remont silnika czy moze jednak jezdzic ciut woliej ale za to trche dluzej bez dodatkowych kosztow. Cytuj
hubertgontarz Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 Nie ma co porównywać motocykla z silnikiem dwusuwowym oraz motocykla z silnikiem czterosuwowym. Producent określa VMax na 90 km/h możliwe że to maksimum możliwości prostej konstrukcji czterosuwowej, która odwdzięczy się niskim spalaniem, w odróżnieniu od dwusuwa. Cytuj
Ramzes1 Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Opublikowano 2 Lipca 2009 Noto chyba jednak damy sobie z tym spokoj. Cytuj
Motobandit Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 Noto chyba jednak damy sobie z tym spokoj.no ja bym tak zrobil bo gra nie warta swieczki cos o tym wiem bo pracuje juz 3 lata w autoryzowanym serwisie Zipp/Romet Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi