Skocz do zawartości

killkapi

Użytkownicy
  • Zawartość

    5
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralna

O killkapi

  • Tytuł
    Podglądacz
  1. killkapi

    Zipp xRace tuning

    Witam. Jako, że nie jestem za bardzo obeznany w sprawach mechanicznych to zwracam się z pytaniem do was. Czy warto wkładać cylinder z głowicą i nowym wałem 125ccm /50ccm? Czy może kupić lepiej fabrycznie nowy silnik 125ccm chinola za ok. 1000zł? Czy może lepiej jest kupić używkę silnik 125ccm od hondy/yamahy? Jakieś opinie/porady????
  2. killkapi

    Zipp xRace problem z elektryką :/

    Dobra okej zwracam honor, problemem jest akumulator. Byłem święcie przekonany ze jest dobry bo byl ladowany i od razu po ładowaniu nic nie dzialał (a na krotko z akumulatora odpalał) wiec te odpalenie na krotko mnie zmylilo. Teraz podłączyłem aku z samochodu kablami rozruchowymi pod moj aku i odpalił normalnie ze startera. Problem z wariujaca stacyjka przy kostce nadal wystepuje ale juz mam pewność ze to wina akumulatora. Podczas jazdy tak czy inaczej to problemu ze stacyjka nie ma bo kierownica prosto jest więc mniejsza z tym.
  3. killkapi

    Zipp xRace problem z elektryką :/

    Przekaznik byl wymieniany i nic nie dało. Jesli chodzi o akumulator to powinny chociaz delikatnie ale jednak nawet kontrolki świecić, jakies inne sugestie?
  4. killkapi

    Zipp xRace problem z elektryką :/

    Akumulator był ładowany i nic to nie dało, przypomnę że na krótko z akumulatora odpala. Tak ogólnie podsumowując: Na odpalonym moto wszystkie swiatla działają, na zgaszonym nie. Z aku na krotko odpala, ze startera nie. Sprawdzilem i kostka od stacyjki cos wariuje, gdy nią porusze to raz dziala raz nie, ale to wciąż nie rozwiązuje problemu czemu starter nie reaguje (nawet jak stacyjka jest okej)
  5. Witam. Mam taki oto problem z moim Zippem xRace: Wkładam kluczyk do stacyjki, przekręcam, żadne kontrolki się nie świecą (działają tylko światła długie i krótkie) nie działa też klakson 0 reakcji na próbę odpalenia ze startera. Odpalam z kopniaka - kontrolki się świecą, klakson działa ale cicho (tylne kierunki słabo świecą, wraz z dodaniem gazu wszystko działa mocniej, oczywiste to jest ale wydaje mi się że te tylne i tak świecą za słabo, w dzień przy 2tyś obrotach niemalże wcale ich nie widać że świecą, natomiast przednie świecą bardzo dobrze) Motorek odpala z akumulatora na krótko. Jeśli kręcę kierownicą to w pewnych miejsach światła gasną itp (nie zawsze się to zdarza, ale jednak zdarza) No więc panowie ktoś wie o co może chodzić?? Najbardziej mi zależy żeby odpalał normalnie ze startera. Dla osoby która pomoże w rozwiązaniu tematu wysyłam 0.7 pocztą :D
×

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc na stronę akceptujesz regulamin i politykę prywatności.